r
Nosalty Logó

Nápolyi sertésborda

8zsuzsa8
Nápolyi sertésborda
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

262
Kalória
19.2g
Fehérje
8.3g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
237.7g
Víz
48g
Koleszterin
2.3g
Rost
5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    950.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 1043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1120 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Forró olajban ropogósra sütjük.
  3. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát, a fokhagymát.
  4. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, idényen kívül hámozott konzerv paradicsomot, a fűszereket, és öszeforraljuk, végül beletesszük a megsült húst.
  5. A gombát felszeleteljük, a paradicsomos húshoz adjuk, és 5 percig együtt pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Régi Nők lapjában találtam a receptet. A gomba kicsit feldobja a szokásos paradicsomos mártást.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...