r
Nosalty Logó

Nápolyi sertésborda

8zsuzsa8
Nápolyi sertésborda
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

262
Kalória
19.2g
Fehérje
8.3g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
237.7g
Víz
48g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    950.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 1043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1120 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Forró olajban ropogósra sütjük.
  3. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát, a fokhagymát.
  4. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, idényen kívül hámozott konzerv paradicsomot, a fűszereket, és öszeforraljuk, végül beletesszük a megsült húst.
  5. A gombát felszeleteljük, a paradicsomos húshoz adjuk, és 5 percig együtt pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Régi Nők lapjában találtam a receptet. A gomba kicsit feldobja a szokásos paradicsomos mártást.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...