Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás szelet giuliettalupa konyhájából

Gombás szelet giuliettalupa konyhájából
Gombás szelet giuliettalupa konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept, melyet egy kedves barátnőmtől tanultam, frissen szedett erdei gombával, legfőképp vargányával vagy egyéb tinóruval készül. Persze télen, tavasszal csak szárított vagy fagyasztott formában juthatunk ezekhez a gombákhoz, ezért ilyenkor inkább friss csiperkével szoktam készíteni ezt a fogást. A sertéshús ízlés szerint helyettesíthető csirke- vagy pulykahússal is, ha valaki könnyebb ételt szeretne. A zsírt viszont ne helyettesítsük olajjal, mert ehhez fogáshoz klasszikusan zsír való, ez adja meg az igazi ízét. Ha jó minőségű, háztáji sertés- vagy mangalicazsírt használunk, akkor van olyan egészséges, mint az olaj, sőt!

 

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Fogyasztható rizzsel, gerslivel vagy tésztával. Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst vágjuk 8-10 szeletre, majd sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg egy kevés lisztben. Majd felforrósított zsiradékban pár percig (fehéredésig) süssük elő. A sütést követően egy tányérra szedjük ki a hússzeleteket.
  2. A gombákat tisztítsuk meg és szeleteljük fel vékonyan, a hagymát is vágjuk fel apróra, Egy mélyebb, nagyobb serpenyőbe tegyünk kb. 4-5 evőkanálnyit az előbb sült hús zsírjából, erre szórjuk rá a hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk át.
  3. Mikor már a gomba kezd levet ereszteni, öntsünk alá egy kevés vizet (kb. 1,5 dl), tegyük hozzá a húsokat, kevés szemes borsot, babérlevelet és a bor felét. Fedő alatt lassú tűzön főzzük-pároljuk kb. 40 percig. Közben figyeljük, hogy mindig legyen alatta bőven lé. A maradék bort fokozatosan adagoljuk hozzá.
  4. Ha megpuhult a hús, akkor vegyünk ki pár kanállal a levéből, keverjük ki tejföllel, ízesítsük citromlével, és öntsük vissza a húsra. Pár perc alatt forraljuk össze. (Ha sűrűbbre szeretnénk, keverjünk hozzá még egy evőkanálnyi lisztet.)
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 018
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-tejfölös hús gombás karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

752
sertéshús 80 dkg
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fehérbor 3 dl
tejföl 3 dl
finomliszt 10 dkg
babérlevél 3 db
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint