Narancsos rozmaringos bébicsirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
515
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1548
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 174.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 147 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
515
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 127.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1082.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 524.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
1548
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított, befűszerezett csirkéket egy közepes méretű tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, hozzátesszük a fokhagymát, és az egyik narancs levét ráfacsarjuk. A másik narancsot félbevágjuk, és a csirke hasába tesszük egy-egy szál rozmaring kíséretében.
- Lefedjük a tepsit alufóliával, és mehet a sütőbe. 40 perc elteltével levesszük az alufóliát, és fólia nélkül még addig sütjük, amíg egy kis színt kap. Közben néha ránézünk, ha szükséges egyszer megfordítjuk a tepsit, hogy mindenhol egyenletesen piruljon a csirke, közben locsolgassuk a narancsos, olajos lével.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2748
- Feltöltés dátuma: 2014. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Bébi csirkét választottam ma ebédre. Szeretem a friss, bébi zöldségeket is, így most ezt is kipróbáltam. Nem utolsó szempont, hogy nem kell óra hosszakat sütni, egy óra alatt elkészül.