Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Nagyoncsokis" muffin

"Nagyoncsokis" muffin
"Nagyoncsokis" muffin
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffin remek választás egy piknikhez: jól logisztikázható, és mindenki nagyon szereti.
Az étcsoki és meggy nagyon jól kiegészítik egymást.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a száraz alapanyagokat és egy villával elvegyítjük. Hozzáadjuk a csokit és az aszalt meggyet is.
  3. A tejet kis lángon melegedni tesszük és belekockázzuk a margarint. Folyamatosan kevergetjük, hogy elolvadjon, de nem szabad túlságosan  felmelegíteni.
  4. A tűzről levéve beleütjük a tojásokat és azokat is elkeverjük benne.
  5. A száraz alapanyagokra öntjük a joghurttal együtt, és gyors mozdulatokkal átkeverjük a tésztát.
    Nem kell sokáig kevergetni, csak épphogy összekeveredjen.
  6. A formákat papírral béleljük ki és kb. 3/4 részig töltjük a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. 24 db lesz belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 204 903
elküldve: 13
receptkönyvben: 539
elkészítve: 27/32
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis muffin meggyel, meggyes-csokis muffin, csokis-meggyes muffin

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gem26
Gem26 Thu, 2014-01-02 18:18

3. A tejet kis lángon melegedni tesszük ....

NINCS IS TEJ A HOZZÁVALÓK KÖZÖTT!!!!

javerage
javerage Wed, 2012-03-28 18:41

Ugye az egy doboz joghurt egy kis dobozra utal (150 g egy pici doboz?)

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2012-03-29 05:00

kedves Javerage,
igen, a kis dobozos joghurta utal, bár ha jól emlékszem, akkor ez regebben legalább 175g-os volt. de hat a tejfölös doboz is összement az évek során, nem?
üdv,
toma

javerage
javerage Fri, 2012-03-30 12:37

A Danone natúr joghurt 140 g... úgy másfél dobozzal raktam bele, ill. picit több tejet öntöttem hozzá, mert nem raktam bele meggyet, és kicsit sűrűnek tűnt a tészta. Éppen két adag (24 db) lett. Kb. 15 perc alatt megsült, nagyon finom, igazi étcsokoládéíze lett. Szuper recept, köszönöm! :)

bija
blange / bija Mon, 2011-06-13 00:58

Szia! Sütöttem egysmást már, de ilyen jó máfint még életemben nem ettem.:) Egy része tortaformába került, úgyis jó lett. Áfonyával készült, meggy híján.

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-04-09 18:30

kedves Zsu!
igazad van, érdemes óvatosan bánni a zabpehellyel...
én mindig aprószeműt használok, mert az sokkal könnyebben veszi fel a folyadékot, így könnyebben meg is puhul.
egyébként ez a mennyiség nagyon kevés a liszthez képest. inkább csak különleges állagot ad a tésztának. egy próbát megér ;-)
üdv,
toma

zsuzskabébi
zsuzskabébi Fri, 2011-04-08 10:13

Kedves ze(n)derta!

Valahogy sosem merek olyannak nekifogni, amibe zabpehely kell, mert az az érzésem, hogy az nem puhul át, annak ellenére, hogy nagyon sok nedvességet szív el az alapanyagokból. Hogy is működik akkor a zabpehely a sütiben?
Köszi,
Zsu

375
finomliszt 40 dkg
zabpehely 5 dkg
nádcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
szódabikarbóna 2 tk
étcsokoládé 10 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
joghurt 150 g
tej 2 dl
margarin 12.5 dkg
tojás 2 db
1 csipet