r
Nosalty Logó

Nagyon csokis dobostorta

Picipiros
Nagyon csokis dobostorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1246
Kalória
26.5g
Fehérje
146g
Szénhidrát
72.8g
Zsír
132.1g
Víz
439.7g
Koleszterin
19.9g
Élelmi rost
102.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 1246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 7470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 1246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    436.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8077.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    1842 mg
  • Foszfor
    3716 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    875.7 g
  • Cukor
    613 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

Víz

  • Összesen
    792.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3067 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2396 micro
Összesen 7470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.
  2. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.
  3. 2 db 16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. Kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.
  4. Miután a tészta teljesen kihűlt, 2 - 2 lapra vágjuk őket.

Krém

  1. A tejszínt a cukorral összeforraljuk, a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint, simára keverjük vele.
  2. A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb. egy órán át. Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot.
  3. Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.

Karamelltető

  1. A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, a margarinnal és az ecettel, majd közepes lángon, kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.
  2. A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal, spatulával elegyengetjük rajta.
  3. Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk őket és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.
  4. A cikkekkel, a maradék csokikrémmel és reszelt étcsokoládéval feldíszítjük a tortánkat, fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek