r
Nosalty Logó

Nagyon csokis dobostorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Nagyon csokis dobostorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 1246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 7470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 1246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    436.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8077.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    1842 mg
  • Foszfor
    3716 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.7 g
  • Cukor
    613 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3067 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2396 micro
Összesen 7470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.
  2. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.
  3. 2 db 16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. Kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.
  4. Miután a tészta teljesen kihűlt, 2 - 2 lapra vágjuk őket.

Krém

  1. A tejszínt a cukorral összeforraljuk, a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint, simára keverjük vele.
  2. A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb. egy órán át. Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot.
  3. Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.

Karamelltető

  1. A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, a margarinnal és az ecettel, majd közepes lángon, kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.
  2. A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal, spatulával elegyengetjük rajta.
  3. Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk őket és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.
  4. A cikkekkel, a maradék csokikrémmel és reszelt étcsokoládéval feldíszítjük a tortánkat, fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 736
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon csokis dobostorta
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek