Nosalty Logó

Dobostorta 2. -ahogy én készítem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tiana
Dobostorta 2. -ahogy én készítem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 599 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4789 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 369 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 599 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    239 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cukor
    523 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 4789 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 369 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A tojássárgákat a fele cukorral keverjük habosra.
  3. A tojásfehérjéket a többi cukorral verjük kemény habbá, forgassuk bele a sárga krémet, majd apránként a lisztet is.
  4. A masszából vajazott-lisztezett sütőlemezen süssünk 6 vékony, kerek lapot, 180 °C-on kb. 15 perc alatt.
  5. Krém készítése:
  6. A kakaóport forrázzuk le a tejjel.
  7. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk bele a tejes kakaót is.
  8. Összeállítás:
  9. A krémmel öt lapot ragasszunk össze úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Az oldalát is bevonjuk a krémmel.
  10. A félretett lapot aranybarnára olvasztott cukorral vonjuk be, és még mielőtt a cukor megkeményedne, vastag pengéjű késsel vágjuk cikkekre. Helyezzük őket a tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 113964
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.

Ajánló

Tetejét tejszínnel díszíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem bonyolult, egész könnyen elkészíthető torta. Én 8 szeleteset készítettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Bocsi, de ennek a krémnek semmi köze a dobos krémhez. Inkább lehetne sima csoki torta karamellel a tetején.!

Tiana

Azért írtam úgy,hogy AHOGY ÉN KÉSZÍTEM és nem azt,hogy az eredeti dobostorta.Jó lenne,ha én dönthetném el,hogy milyen nevet adok a tortámnak,amit én készítek el,köszi!

Törölt felhasználó

Nem akartalak megbántani, de attól hogy elnevezed dobostortának még nem lesz az! Arra is lehetne gondolni, hogy aki innen süti az els? dobos tortáját nem tudja a különbséget, csak max amikor megkóstolta.Nevezheted magad hercegn?nek is de attól még nem lesz f?úri rangod!Bocs!

Tiana

Aki innen süti az els? Dobostortáját az látni fogja,hogy Dobostorta-AHOGY ÉN KÉSZÍTEM és ebb?l tudni lehet(szerintem)hogy nem az eredeti recept alapján készül,mert akkor azt írtam volna. Ha én is nagyon kötekedni szerettem volna,odaírhattam volna a te Feketeerd? tortádhoz is,hogy semmi köze az eredeti Feketeerd?höz...Szerintem el?ször foglalkozz a te receptjeiddel,miel?tt másokba kötsz bele...

Törölt felhasználó

Nagyon veszekedhetnéked van azt hiszem, de lelked rajta. A Feketeerd? torta mellett is ott szerepel a Mari módra ha nem vetted volna észre. Nem kötöttem beléd, te válaszoltál és én visszaválaszoltam. Süss egy jó tortát sok csokival és akkor majd megnyugszol... Szép napot neked!

P.

Nono, álljon meg a menet hölgyeim... Marikám, kérlek ne haragudj, de engedd meg: belekötöttél a dobosba, akárhogyan is olvasom. Ráadásul még csipkel?dtél is. A Te Feketeerd? tortád csak azután kapta a Mari módra elnevezést, hogy ezt itt szóvá tették, csak utána javítottad át. Mindketten tudjuk. Azért nem vették észre el?tte, mert egész egyszer?en 2 órája még nem volt ott. Én is láttam. Tehát, a Te Feketeerd? tortádnak el?tte valóban annyi köze volt az eredetihez,mint ennek itt a doboshoz. És ennek tetejébe ne Te vágj vissza, ha lehet. A recept teljesen korrekt épp a korrekt megnevezés miatt. A tiéd nem volt az. Így miel?tt megint lerohansz majd egy friss receptest, aki ráadásul feltesz egy nevével összetételében helytálló receptet, inkább számolj el 10-ig. Mindannyian jobban járunk. Barátsággal Eszter

scarlett69

:D :D

P.

Emellett megjegyezném azt is, hogy a recept szinte teljesen azonos a dobos recepttel, ha már a kritikánál tartunk. Az egyetlen különbség abban annyi, hogy az eredetinél a krémbe tojást is kevernek és ezt f?zik fel g?z felett, illetve 6 szeletes 8 helyett. De a tojást én is kihagynám például, ha nem akarnék bíbel?dni. De ez ett?l még tényleg majdnem dobos. Szóval, Tiana! Nagyon jó recept, és nagyon szép a kép! Én a magam részér?l befejeztem és gratulálok hozzá! Minden jót! Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Rossz az információd, mert Feketeerd? tortám azonnal Mari módra elnevezéssel lett feltöltve. Nem akarok vitatkozni, lelketek a dobostortán, egyetek hozzá tejszínhabot is, mert az is van hozzá ajánlva.Neked is azt ajánlom inkább állj neki és süss egy jó sütit. Nem is muszáj sütni, egy jó tábla csoki is megnyugtat. Szép estét nektek!

Törölt felhasználó

Annyi megjegyzésem volna,hogy az EREDETI Dobos torta receptje máig titkos. Ami alapszabály szakmai körökben, az annyi, hogy szigorúan 6 lapos (a 6. lapra megy a karamell) és minden lapot külön kell sütni, mert így nyeri el a kissé pirult ízt. Amit cukrászdákban árulnak, az valami borzalom, legalábbis nekem, még életemben nem sikerült jót ennem sehol. Gyerekkoromban sem igazán szerettem, egészen olyan 18 éves koromig, mikor az uncsitesómék esküv?jére sütöttem egyet, a Világ 100 leghíresebb süteménye c. könyv alapján. Na, az olyan, amire azt mondom, megérte bíbel?dni vala fél napig. Mindenki oda volt és vissza, nem akarták elhinni, hogy nem bolti :) És Eszter, képzeld, a szerint a recept szerint nincs tojás a krémben. El sem képzelnéd, hogy készül a krémje :DDDD Na, majd ha lesz valami alkalom, amire megsüssem, ígérem, felteszem ide.

P.

Na, végre. Te legalább tudod, miröl beszélsz. :-p Tényleg: nem mondanád meg, hogy készül a feketeerdö torta? ;-D (Nekünk úgy tanították, van a krémben tojás. Na de ha titkos, akkor honnan tudjuk? :-D )

Törölt felhasználó

Na, kb. éjfélkor el?túrtam a könyvemet és revideálom az el?bbi hsz-t, valóban van benne tojás. :) Hát igen, enyhén szólva régen volt, hogy életemben el?ször megsütöttem. S.O.S segítséget kértem uncsitesómtól,neki vszelg megvannak a régi fotók beszkennelve. Emlékszem, keresztapám olyn büszke volt, hogy azonnal lefotózta, és mondogatta mindenkinek, hogy a "Keresztlány sütötte! Bizony!" Ha meglesz a fotó, akkor felteszem a recit, ugyanis ki tudja, mikor fogok még egyszer nekiállni.

Törölt felhasználó

A feketeerd? torta krémjében, legalábbis az általam eléggé autentikusnak tartott recept szerint (Christian Teubner) nincs tojás. Csak tejszín. És nem Hulala :DDD

P.

Igen. A Hulala azért már nekem is gyanús volt. :-D

Törölt felhasználó

Eszter! Én a Hulalát csak azért írtam, mert tudom, hogy ez az - egyik - vessz?paripád.:) Meg se néztem a fekete erd? torta recit....

P.

Mégis talált! :-)))

Tiana

Köszönöm Eszter! Én úgy gondoltam,hogy valamennyire hasonlít a dobostortához,ezért adtam neki ezt a nevet és mivel tudtam,hogy nem az eredeti azért írtam oda,hogy ahogy én készítem,direkt azért,hogy ne lehessen belekötni... Egyszer?en nem értettem maria_0725 felháborodását,f?leg miután megnéztem a receptjeit és megláttam a Feketeerd?-torta Mari módra tortáját.Mivel oda írta,hogy Mari módra így mindenki tudja,hogy nem az eredeti,ezért nem értem,hogy az enyémmel mi a baj,hiszen én is odaírtam,hogy ahogy én készítem. Kriszti

Törölt felhasználó

Na ne máááár! annyira jó ez az oldal, miért kell itt is rögtön bántani egymást? szerintem csak egyszer?en süssünk, meg f?zzünk....

nyamóka

Gondoltam, bezavarok én is a dobostorta-variációkba! :DDD Én egy cukrász ismer?st?l kaptam a dobosba való csokikrém receptjét, és abban sincsen tojás, tejszín igen! :D Én is azt az infót kaptam t?le, hogy 6 lapos, és egyenként kell sütni a lapokat. A lányom kedvence, így muszály id?nként megsütnöm, bár tényleg id?igényes torta. Érdemes beleolvasni Szamos Miklós cukrászmester által ajánlott '58-as kiadású cukrásztankönyvbe is, itt: http://www.szamosmiklos.hu/cukrasztankonyv/ Végül, de nem utolsó sorban, az, hogy melyik az eredeti, semmit nem von le a recepted értékéb?l, Tiana! Én is csináltam olyat nem egyszer, hogy ettem valami finomat étteremben, cukrászdában, és megpróbáltam elkészíteni otthon, gondolom, más is így van ezzel. Így születnek a legjobb variációk egy témára. :) Vagy bonyolult receptek egyszer?bb változatai, amiknek sokan nagyon is örülnek. Nekem tetszik ez a változat is, és még szép is lett a tortád! :) Jaa, igen, és való igaz, a fekete erd? torta a másik sarkalatos pont, mindenki másképp csinája! :DD Én is tervezek pl. feltenni egy variációt! :DDD Üdv mindenkinek: Éva

Törölt felhasználó

The custom essay about this post accomplishing seems to be a really complicated action, but when you are not a big professional, you got a chance to get the knowledge just about <a href="http://bestwritingservice.com/order-an-essay.html">order an essay</a> from the <a href="http://www.bestwritingservice.com">custom essays</a> service without the efforts.

Törölt felhasználó

megcsináltam szerintem semmi gond nincs vele.

Törölt felhasználó

You will ask: " <a href="http://supremeessays.com">write my essays</a> " if you don?t want to lose your grades.

Törölt felhasználó

Need professional course essays and do not cognize where to ask: " <a href="http://primeessays.com">write my essays</a> "? Simply use reputable essay papers writing corporations! That is com complicated to find some in the web.

Törölt felhasználó

You are really cool and your data related to this good post is professional. Would you continue your investigation? I would like purchase the outline thesis or just <a href="http://www.exclusivethesis.com">dissertation</a> from you.

Törölt felhasználó

Ez nem Dobostorta.

scarlett69

Bizony nem az, mert 1. a dobostorta piskótája nehéz felvert (vaj, vagy étolaj is kerül bele), 2. a kicsit macerásabb, de annál finomabb párizsi krémmel töltjük (2,5 dl tejszín 25 dkg cukor 12,5 dkg kakaó 35 dkg vaj), ez egy olcsóbb valami...

Törölt felhasználó

Igazad van László34, ez nem Dobostorta, mint ahogy a nevénél is láthatod ez egy Dobostorta 2. -ahogy én készítem nem igazán értem. Gondoltad újrakezded az el?z? végre nagynehezen lezárt vitát?

Törölt felhasználó

Nekem igy tetszik ahogy van!

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki:)

Törölt felhasználó

És Dobos forma:)

Boribon

Emberek, emberek, nyugodjunk meg! Az egyetlen, igazi Dobostorta receptet felek, soha nem fogjuk megismerni, ugyanis nem letezik, mivel azt, hogy annak idejen Dobos mester mit almodott meg, szerintem senki nem tudja. Tehat a Dobostortat definialhatjuk ugy, hogy piskota kakaos/csokikremmel megtolteve, karamellel a tetejen. Ez a recept ennek megfelel, tehat hivhatjuk nyugodtan Dobostortanak. Azt viszont 100%-al tudom, hogy mi NEM Dobostorta: a mindenfele krem- es pudingporokkal kutyult formedvenyek. U.I.: Ha valaha el akarnam kesziteni, en is tojassal es olvasztott csokival keszitenem (nem kakaoporral!)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt az egyfajta kaját semmiképp ne edd edzés előtt

Ahhoz, hogy egy edzés elérje a célját, sőt, ami még fontosabb: hogy ne legyél rosszul alatta, nem mindegy, mit eszel, mielőtt nekiállsz a mozgásnak. Rengeteg cikk foglalkozik azzal, mi az ideális edzés előtti nasi, mi most arra térünk ki, mi a legrosszabb, amit mozgás előtt fogyaszthatsz. Talán annyira nem is meglepő.