Nosalty Logó

Nagymamám farsangi fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagymamám farsangi fánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2086 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8347 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 363 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 2086 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    466.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3504.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    180 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 8347 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 363 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttajuk.
  2. Majd hozzáadjuk a többi tejet, sárgáját és az étolajat.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, állandóan kevergetve, majd amikor megfelelő állagú tésztát kapunk, azt fakanállal jól kidolgozzuk.
  4. Meleg helyen letakarva, jól bebugyolálva duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett munkaasztalon ujjnyi vastagságúra nyújtuk, majd kiszaggatjuk.
  6. A munkasztalon hagyjuk még egy kicsit kelni.
  7. Addig elkészítjük a tölteléket. A fehérjét a cukorral keményre keverjük, majd beletesszük a lekvárt, és jól beledolgozzuk.
  8. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük úgy, hogy a lisztezett felét tesszük bele először, ujjunkkal egy kis mélyedést készítve középen, de nem átlyukasztva. Fedővel lefedjük.
  9. Mikor a fánkokat megfordítottuk, már fedő nélkül sütjük, majd szalvétára szedjük.
  10. Tálaláskor a fánkok közepébe teszünk a masszából, és meghintjük porcukorral.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14780
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kezdődik a farsang, itt az ideje a fánksütésnek. Ezzel a fehérjés-lekváros töltelékkel fel tudjuk használni a fehérjét, és így különleges tölteléket kapunk. Már a nagymamám is így készítette, és mindenki nagyon szerette. Úgy az igazi, hogy a fánkot kézzel kell falatokra tépni, és tunkolni a töltelékbe.:)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok,èrdekelne hovà jàrtok èlesztot venni,a Hogwartsba? Ez a mennyisègù liszt ezzel az èlesztovel nemhogy a duplàjàra nem kelt,de meg sem mozditotta...

Törölt felhasználó

Írtam választ.

Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy nem sikerült a fánk. Én vajdasági vagyok, a zentai Fermin éleszt?jét használom (ami még kisebb csomagolású - csak 4o gr -. De lehet itt is vásárolni Budafoki éleszt?t - 5o gr -. Én mindkett?t használom egyformán (attól függ épp melyik boltban vásároltam és ott melyik van) és eddig még mindig sikerült, minden jól megkelt velük. Olyan el?fordult már, hogy ha a boltban nem megfelel?en tárolták az éleszt?t (nem volt a csomagolása száraz), akkor nem kelt meg vele semmi. De erre kétszeri "hiábadolgozás" után rájöttem, és mindig ügyelek, hogy vásárláskor csak olyan éleszt?t vegyek aminek a csomagolása száraz, nem nedves, átázott. Remélem azért nem szegte kedvedet a fánksütés, ez tényleg egy egyszer? és nagyszer? recept. Én nem is szoktam anyira kidolgozni, épp csak jól összeállítom úgy is tökéletes. Sok sikert legközelebb! üdv. Erzsi

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet.....igazán finom,egy könnyen,gyorsan , kidolgozható a tésztája.Èn csakis friss élesztövel készítem.....ezt pedig Burgenland-ba vásárolom,bármely boltból, még nemkellett csalódnom vele.Ha hazalátogatok...én is a Zentai Fermin élesztöjét választom,ami szintén nagy sikert arat.Mindenkinek kivánok sok sikert.

Törölt felhasználó

köszönöm, hogy jelentkeztél és tetszik a receptem. Sajnos a Fermin hamarosan befejezi az éleszt? gyártását. Nem tudom miért, de ez már biztos. Kár, mert tényleg jó min?ség? volt a termékük. Egy belgrádi cég is gyárt éleszt?t, de azzal jobb nem is elkezdeni a sütést, olyan vacak a min?sége. üdv. Erzsi

Lívia88

nemrég készültem el vele. nagyon finom lett. kicsit kevesebb, mint egy kiló liszt kellett hozzá. ebb?l a mennyiségb?l nekem 33 db fánkom lett. köszönöm a receptet!!!

Törölt felhasználó

Szívesen, örülök, hogy tetszett. Nekem is van bel?le sok fánk, de kell is, hiszen nagyon szeretjük. És ez a recept nálunk bevált, egyszer? és nagyszer?. Jó étvágyat kívánok! üdv Erzsi

alet

En eletem elso fankjakent fozoversenyen bogracsban sutottem ki, hidegben-szelben, de igy is tokeletes lett... szoval jo a recept :-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikerült, további jó sütést-f?zést és kisérletezést kívánok!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek