Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi pánkó székely módra

Farsangi pánkó székely módra
Farsangi pánkó székely módra
145 perc / előkészület: 120 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Farsangi időszakban előszeretettel fogyasztjuk a pánkót! 

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt összekavarjuk a cukorral (2 ek), és felfuttatjuk a langyos tejjel.
  2. Ezután a liszthez adjuk a tojást, sót, cukrot (2 ek) és nem utolsó sorban az élesztőt.
  3. Ha megvagyunk, addig dagasztjuk a masszát, míg le nem válik a kezünkről. Körülbelül 1-1.5 órára meleg helyen állni hagyjuk (míg a duplájára nő).
  4. Ha letelt az idő, kivesszük, és lisztezett lapítóra kinyújtjuk, de óvatosan, különben nem fog felnőni (javasolt beolajozni a kezünket, a könnyebb formázás érdekében).
  5. Ezután kiszaggatjuk, 5-10 percet állni hagyjuk.
  6. Előmelegített, forró olajban megsütjük (eközben forgatjuk, vigyázunk, hogy ne égjen oda).
  7. Ha kész vagyunk, kiszedjük (próbáljunk meg minél több olajat lecsepegtetni a pánkóról), és megszórjuk cukorral, porcukorral.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 8 521
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, pánkó, kelt tészta, farsangi fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1071
finomliszt 70 dkg
tojás 3 db
tej 2 dl
élesztő 2.5 dkg
1 kávéskanál
cukor 5 ek
porcukor 8 ek
vaníliás cukor 1 csomag