Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk rum nélkül

Farsangi fánk rum nélkül
Farsangi fánk rum nélkül
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept szintén a nagymamám receptje, amit a család nagyon szeret. :) Főleg farsang időben sűrűn süt nekünk ilyet, mondjuk leginkább nekem, mivel én vagyok a fánk mániás. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt lanygos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk.
  2. Majd az összes alapanyagot jól összekeverjük.
  3. A tésztát kb fél órát kelesztjük meleg helyen. Majd utána kiszaggatjuk, és még egy kicsit hagyjuk kelni a fánkokat.
  4. Forró olajban sütjük, lefedve.
  5. Ha kész, porcukorral megszitáljuk ízlés szerint.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 399
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eimu

Mióta szakács: 2012.01.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, hanuka, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mama-féle farsangi fánk, farsangi fánk, fánk kelesztés nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kexxy
Kexxy / Kexxy Wed, 2012-02-22 17:04

"A tésztát kb fél órát kelesztjük meleg helyen" <-- itt írja,hogy kell keleszteni. Bár tényleg jó lenne ha nem kéne :D

erili
erili Sun, 2012-01-29 16:34

Csatlakozom Katus12-höz:nem kell keleszteni? Sütni ugyanúgy kell, mint a kelesztettet? Mivel nálunk is nagyon kapós a fánk, nem lenne rossz, ha tényleg nem kell keleszteni, csak egyszerűen összedolgozni és nem dagasztani a fánk tésztáját.
A választ előre is köszönöm!

862
finomliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
tej 4 dl
tojás 3 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 10 dl