r
Nosalty Logó

Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel
adag
Előkészítés
perc
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 399 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4785 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 399 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1306 mg
  • Foszfor
    2743 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 4785 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 420 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket apró kockákra, a dióféléket pedig durvára összevágjuk. A magokat kávédarálóval durvára daráljuk.
  2. A gabonapelyheket (pl. felesben zab- és rizspelyhet) egy nagy lábasban folyamatosan kevergetve szárazon megpirítjuk. Nem az a cél, hogy a magok megpörkölődjenek, sokkal inkább hogy az ízanyagok kicsit felszabaduljanak.
  3. Amikor már érezzük a finom enyhén pirított gabonaillatot, az egészet levesszük a tűzről, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. Érdemes kézzel végezni a folyamatot, mert az ujjainkkal szépen külön tudjuk választani az egyes gyümölcsdarabokat, illetve folyamatosan nyomon követhetjük a keverék hőmérsékletét. Addig kell kevergetni, amíg kézmeleg lesz, mert a müzliekkor már nem pirul tovább a lábas aljában sem.
  5. Ha teljesen kihűlt, jól záródó dobozba tesszük és hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16433
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 25.

Receptkategóriák

Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel
ze(n)derta 188 recept

Egyszer azt olvastam valahol, hogy míg huszonéves korunkban gyakorlatilag bármit megehetünk, harminc fölött már nem megengedhető, hogy a menzás néni, vagy a különböző gyártók határozzák meg mit eszünk. A boltban megvásárolható müzlik gyakran nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaznak, valljuk be: teljesen feleslegesen. A megfelelő arányú és minőségű aszalt gyümölcs éppen elegendő édes ízt kölcsönöz a kész müzlinknek. A másik tévhit az, hogy a müzli a leggyorsabban elkészíthető reggeli. Ez részben igaz is, mert tényleg elegendő csak összekeverni tejjel, joghurttal vagy valamilyen gyümölcslével a száraz müzlinket, de fogyasztás előtt ajánlatos legalább egy órát, de még inkább egy egész éjszakát áztatni, mert a nyers gabonapelyheket csak így tudjuk megemészteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek