r
Nosalty Logó

Mustáros lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros lencsesaláta
adag
Főzés
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2756 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    2448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 691 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1295 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    9790 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2743 micro
Összesen 2756 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
  2. A szalonnát a vajon kisütjük, a hagymát megfonnyasztjuk benne. Az apróra vágott répát hozzátesszük és további 3 percig sütjük. A lencsét is hozzákeverjük, majd felöntjük a csirkelevessel. Borsozzuk, majd puhára főzzük. A sózással vigyázzunk, mert a szalonna is sós lehet (sózás előtt kóstoljuk meg). Kb. akkor puhul meg a lencse, amikor elfő a leve.
  3. A mustárt az ecettel simára keverjük, majd az olajat csepegtetve hozzáöntjük és elkeverjük. A mártást a lencsére öntjük, jól összedolgozzuk, petrezselyemmel ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 156654
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én általában télen szoktam lencsét készíteni, ezt a salátát pedig sült húsokhoz köretként adom. Most meleg előételként próbálkoztam.

Hozzászólások

Panyitimi

Nagyon fincsi lett! Koszonom es BUEK:)

Törölt felhasználó

megcsináltam, kissé édesnek találtam (gondolom mustártól függ), ezért facsartam még rá citromlevet. finom lett, köszi!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy van ilyen recept gy?jtemény! Nem olyan régen találtam rá! Van két kicsi gyerk?cöm és jó, hogy sok-sok egyszer? recept is van, mert nem nagyon van id?m a bonyolult ételek elkészítésere! Jó f?z?cskézést Mindenkinek!:-)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett. Csak annyit tennék hozzá hogy szerintem nem szükséges az az 1 dl olaj, felesleges, anélkül is tökéletes.

Törölt felhasználó

Most készítem. Kíváncsi vagyok milyen fincsi lesz:-))

meseto

Mindent pontosan kimértem (ill. vajból csak a felét használtam), mégis, a lencse már vajpuha volt, még úszott. Végül egy fél bögre levet öntöttem le róla, mert a fölös lé elpárologtatása reménytelen vállalkozásnak bizonyult. Míg f?tt, elkezdtem kikavarni az olajjal a mustár/ecet keveréket, és egész jól haladtam, kezdett majonéz állagot ölteni, mikor pár percre félbe hagytam a m?veletet. Mire visszatértem, a mustár olyan szemcsés lett, szétesett az egész. Bármit csináltam vele, nem állt össze újra. Pedig az el?írt mennyiség? olajnak még a fele sem került bele (nem is raktam többet). Azért összekevertem a lencsével, most h?l, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Mindenképp eszünk bel?le, az újév els? napjára tekintettel :-) Azért az fura, hogy a lencse súlyának megfelel? a vaj+szalonna+olaj súlya, amit megadtál... Nem egy diétás kaja... Én vajból és olajból is csak felét használtam, a szalonna (kockázott bacon) inkább húsos volt, mint zsíros, különben zsírban úszott volna az egész...

Ollocska

Hát a majonezt keveres kozbe tenyleg nem kene otthagyni. Viszont ha nem sikerul, eloveszel egy tojast, felutod, ovatosan (folyamatos kitarto keveres mellett - robotgep- ) hozzacsorgatod, es akkor osszeall. Jo keverest.

Henrietta1983

Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! Szerintem elbír több hagymát is, és csak fele mennyiség? borecetet. de ugye ízlések és pofonok :) Buék!

Gingerbread

Nagyon szeretem ezt a receptet, mindig id?r?l id?re el?kerül a repertoárban és a vendégeim is nagyon kedvelik. Köszi a megosztást! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek