r
Nosalty Logó

Német ropogós perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Német ropogós perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5115.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    3270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére szórjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, és a vizet hozzáöntve pár mozdulattal lágy tésztát gyúrunk.
  2. Belegyúrjuk a zsírt is, majd a robotgép dagasztókarja segítségével kidolgozzuk a tésztát.
  3. Meleg helyen addig kelesztjük, míg harmadával-felével megnő a térfogata (fél-egy óra, időnk függvényében).
  4. Alaposan lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, melyekből hosszú, vékony szálakat sodrunk és pereceket formázunk.
  5. A mézet és az ecetet alaposan elkeverjük, ezzel kenjük meg a péksütik tetejét, majd ízlés szerint szórjuk őket nagyszemű sóval, reszelt sajttal, napraforgómaggal, tökmaggal, szezámmaggal, köménymaggal, mákkal, lenmaggal... (Bocs, ha kihagytam valamit :)
  6. A hideg sütő oldalát áttöröljük nedves ronggyal, majd betesszük a tepsit a perecekkel, és csak akkor gyújtjuk be a sütőt.
  7. 230 fokig melegíthetjük, de nem baj, ha nem éri a teljes hőfokot, a perecek 30-35 perc alatt mindenképp megsülnek. Azért érdemes egyet feláldozni, eltörni, megnézni, nem nyers-e.
  8. Ha elkészültek, a sütőt lekapcsoljuk és még 5 percig bennhagyjuk a tepsit.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23197
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Langyosan, vajjal, Bertolli margarinnal kenve...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Az őszi alkalom után pár hete megejtettük a tavaszi égetős akciót is a kertben. Eltüzeltük a felhalmozódott ágakat, lombokat, és az alkalmat kihasználva ismét sütöttünk hotdog kiflit is a parázs felett. Ajánlom mindenkinek ezt a módszert, fantasztikus a kissé szenes hotdog, ráadásul "gyárilag" van benne lyuk a virslinek, ugyanis a tésztát nyársra tekerve sütjük. Na, de most nem ez a téma. A lényeg, hogy a hotdog kiflik receptjét egy Unser Backbuch című, müncheni kiadású opuszból szerezte a család, s mikor legutóbb én dobtam össze a tésztát, a könyvet átlapozva rájöttem, milyen jó kis sütendő finomságok szerepelnek benne. Minden némettudásomat (és egy szótárt) latba vetve a szimpatikus recepteket lefordítottam, s most került sor az elsőre. Az eredeti cím Krustenbrötchen, ebből is látszik, hogy nemcsak perec-, hanem zsömleformára is alakíthatjuk a ropogós péksütiket. A mai ebéd után pedig az is megállapítható, hogy a recept megtanulása simán lehetne a "Hogy szelidítsünk német gyerekeket?"-kurzus első órájának anyaga...

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek