Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozart szelet nutellával

Mozart szelet nutellával
Mozart szelet nutellával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne szeretné a híres Mozart csokikat? Isteni finom, és sosem elég belőle :). Különleges alkalmakra szoktam kapni a családomtól. :) Na ezen felbuzdulva, hogy évente ne csak egy-két alkalommal jussak hozzá, kerestem egy süti receptet. ami igencsak hajaz rá :D.
Eszméletlen finom! Lehet első olvasásra bonyolultnak tűnik a recept, de nem az! És higgyétek el, érdemes elkészíteni. Na, a kalóriákról ne is beszéljünk ;).  Nem a diétás kategóriába tartozik. Sajnos a kép nem sikerült tökéletesre, az utolsó pár szeletet sikerült megmentenem a fotózáshoz.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához felverjük a 4 tojásfehérjét habnak, félretesszük.
  2. A 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a meleg vízzel.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a masszához adjuk, óvatosan belekeverjük a habot, papírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  4. A krémhez kikeverjük a 6 egész tojást a cukorral, a liszttel, a mandula aromával, hozzáöntjük a tejet, és sűrűre főzzük, kihűtjük.
  5. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük, a nutellát felolvasztjuk.
  6. A tésztát kettévágjuk, és az egyik lapot megkenjük a zöld kém felével.
  7. Kinyújtjuk a marcipánt akkorára, mint a tésztánk, és rátesszük a krémre.
  8. A marcipánra rákenjük az olvasztott nutellát, és ezután fagyasztóba tesszük, hogy megkössön.
  9. A zöld krém másik felét a nutellára kenjük, majd rátesszük a lapot.
  10. Tetejét csokival bevonjuk, és tört mogyoróval megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 870
elküldve: 8
receptkönyvben: 381
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandulás-csokikrémes szelet, marcipános-csokis sütemény

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szamocaa
szamocaa Sun, 2012-06-24 21:01

á értem, csak kicsit soknak találtam. köszönöm szépen! még a héten megsütöm! :)

Riuska
Riuska Mon, 2012-04-23 16:20

Kedves Rita!
Tegnap elkészítettem ezt a csodás sütit,és komolyan mondom a cukrász sütik kérhetnek,és jelenthetnek neki.Nagyon nagyon finom lett,és teljesen olyan mintha egy mozart csokit ennék. Köszönöm szépen a lehetőséget! :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2012-04-23 17:39

Szia Riuska!
Örülök, hogy ízlett a süti :) Nálunk is nagy sikere volt.
Köszi a visszajelzést!
Rita

Betti81
Betti81 Tue, 2012-04-03 15:03

Szeretném megkérdezni, mekkora tepsihez való, mert én tortaformában szeretném megcsinálni...köszönöm :)

moncsy81
Moncsy81 / moncsy81 Mon, 2012-02-06 00:53

Szia! Most készül remélem fincsi lesz :-) Csak nekem kicsit bizar színű lett a krém, azt hiszem legközelebb szintelen mandula aromával készítem! :-)

brumi.1
brumi.1 Sun, 2011-12-11 21:18

Szia Rita!

Nagyon finomnak tűnik a süti, tervezem, hogy megsütöm karácsonyra, mivel a férjem marcipánrajongó, én meg a nutellát imádom:)
Lehet hogy nagyon amatőr a kérdésem, de a nutellát hogy olvasztod fel?...gőz fölött, mikróban??
Előre is köszi a választ.

Üdv:
Linda

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2011-12-12 07:35

Szia Brumi.1!

Mikróban olvaszd fel a nutellát, de ne legyen magas a hőfok, nehogy megégjen!
Jó sütést!
Üdv: Rita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-24 20:45

Kedves Rita!
Nagyon szépen köszönöm:-))
Próbálkozok vele, remélem, hogy sikerülni fog, és nem bénázom el. Ha igen, S.O.S. füstjeleket küldök a fiamnak, és remélem, meglátja, és segít bénázó anyjának:-)))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-24 09:19

Kedves Rita!
Nekem viszont egyet mondj meg légyszíves, hogy azt a kis narancsot, -vagy bármi más képecskét, ami van, esetleg saját fénykép,mint a szakácsoldalnál van, - hogy sikerült oda varázsolnod, ami ha megjelenik, ugye tudjuk, hogy az Te vagy,- honnan vetted, és kicsinyítetted le ekkorára?
Válaszodat várom:-))
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2011-10-24 19:24

Szia Éva-Anyóca!

Szóval:
- rálépsz a saját oldaladra
- profil szerkesztése
- kiválasztok egy képet
Ezt most újra játszottam én is :)) Nem emlékeztem rá, hogy hogy csináltam. :D
Remélem segítettem :)
Neked is szép hetet!

Rita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-24 09:16

Kedves Rita!

Igen, megszokottá vált a reagálások megjelenése, nekem is furcsa még, hogy hol és hogy kell figyelni, de az elmúlt két-három napban úgy vettem észre, hogy a reagálások újra megjelennek, hogy kaptál üzit, és megnézheted, ki mit írt a recidhez:-))))
Már csak azt nem tudom, hogy egy klassz receptet kedves barátnőnek vagy ismerősnek, hogy küldök el az e-mail címére, de majd az is ki fog derülni,remélem:-))
Ez a süti, mint annyi másod, nagyon finom, és még el fogom készíteni máskor is:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-09 14:20

Rita!
Röviden: mennyei!! :-)) - és sikerült ez a csoda is:-))))
Szép napot és köszönjük szépen a süti receptjét:-)
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2011-10-23 21:17

Szia Éva-Anyóca!

Bocs a kései válaszért, most bukkantam rá, hogy a hozzászólásokat hol tudom megnézni:) Ezt az új rendszert meg kell szoknom, sajna nem jön email, ha vki ír a receptem alá.
Szóval örülök neki, hogy elkészítetted ezt a sütit és ízlett is :)
Minden jót!
Rita

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2011-09-15 14:20

Szia Éva!

Nekem nem voltak ilyen jellegű problémáim! Minden a helyén volt, nem kellett bekereteznem és fagyasztóban tárolni. És még másnapra is egyben maradt.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2011-09-15 10:23

Kedves Rita! Itt állok romokban és nem látom a dolog végét: Annak rendje-módja szerint elkészítettem a süteményt, de beigazolódni látszik a félelmem. Ugyanis marcipánt nem szabad tejes krémre rakni !! Már pedig én elhessegettem ezt a tanult információt. Tegnap elkészült a remekmű és ma délután kellene a város másik végébe szállítanom, de ha a keretet leveszem, akkor a marcipánnál szétcsúszik az alkotmány. Ráadásul a krémbe tettem zselatinfixet is a biztonság kedvéért. Azt hiszem vissza kell tennem a fagyasztóba indulás előtt, és a keretet sem vehetem le róla.
Szóval: ezt a süteményt célszerű aznap elfogyasztani !!!!!! A tortákat, és a hasonló melós süteményt előzőnap szoktam/uk elkészíteni. Az ízzel nincs semmi gond, csak a prezentációval. Üdv: Éva

Szilviaa
Szilviaa Thu, 2011-09-01 17:28

Most készültem el vele. Frissen szeleteltem is belőle. Annyira finom, hogy nem tudom osztogassam e, vagy inkább dugdossam..:D
Amióta megjelent a recept, szemezgettem vele, főleg az ára miatt, de ma rászántam magam. Ha ingyen osztogatnák a marcipánt és a nutellát, minden nap megsütném. :)))
Köszi a receptet!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2011-09-02 14:47

Szia Szilvi!

Igen, sajnos elég drága süti. De ugye milyen isteni finom! Örülök, hogy sikere van nálatok is:)) Köszönöm a visszajelzésedet!
Szép hétvégét!
Rita

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2011-08-24 11:58

Rita! A fagyasztóra csak addig van szükség, amíg a krém fele megköt, vagy a végén is ott kell tartani? Esetleg sima hűtőben nem kötne meg a krém? Szia: Éva

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2011-08-24 21:07

Szia Éva!

A fagyasztóra csak addig van szükség,míg a nutella megköt, így rá lehet kenni a krémet. Utána mehet a sima hűtőbe:)

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-08-24 09:22

Kedves Rita!
Ebből nem tudnál egy (két-három) szeletet küldeni? :)))

831
tojás 4 db
cukor 16.5 dkg
finomliszt 16.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 10 ek
sütőpor 2 kk
tojás 6 db
cukor 25 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
margarin 20 dkg
mandulaaroma 57 ml
marcipán 30 dkg
nutella 500 g
tortabevonó 10 dkg
törökmogyoró 10 dkg