Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mosolycsalogató szeletek

Mosolycsalogató szeletek
Mosolycsalogató szeletek
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köznapi nevén “csokidrazsés-paradiós szeletek”. Felháborító, milyen pocsék egy elnevezés. ;) EZ a mennyei keksz alapú torta ugyanis - piteformába gyömöszkölve - a legdepisebb napokat teszi felhőtlenné. Elég hozzá rápillantani. Aztán bepuszilni az uccsó morzsáig. :) Kívül roppan, belül könnyedén szétomlik a szájban.. ráadásul iszonyúan passzol hozzá a Milka, alpesi tejkrémes csoki… Ha valaki nekiveselkedne, kötelessége lesz hozzá beszerezni! ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 25 cm-es piteformát.
  2. Szitáljuk össze a lisztet a szódabikarbónával és a sóval egy közepes méretű tálba.
  3. Keverjük a margarint és a kétféle cukrot habos krémmé, elektromos habverővel, magas fordulatszámon.
  4. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliaeszenciát, majd dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, a finomra darált paradióval és a csokidarabkákkal.
  5. Nyomkodjuk a masszát az előkészített formába, végül díszítsük színes drazsészemekkel.
  6. Süssük 10-12 percig, míg a sütemény teteje gyengén megpirul.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni a formában, csak azután vágjuk cikkekre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 264
elküldve: 11
receptkönyvben: 392
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

színes csokoládédrazsés süti, csokidrazsés-paradiós szeletek, paradiós sütemény csokolédédrazséval

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rekalein
Rekalein / rekalein Thu, 2014-04-24 21:22

Megsütöttem, hirtelen felindulásból keksz verzióban. Úgy is finom és vidám :) Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-21 12:30

nagyon-nagyon jó recept, már harmadszorra sütöm meg és még mindig imádják! :)

kocsombab
kocsombab Tue, 2010-03-16 08:51

Én a sütés előtt nyomkodtam tele smarties-sal, de mire megsült, eltűnt a drazsék színe..lesült. Szóval inkább sütés után rakjuk rá?? vagy mi?

1016
finomliszt 300 g
tejcsokoládé 125 g
színes cukorka 5 ek
brazil dió - paradió 50 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
vaj 125 g
cukor 70 g
nádcukor 100 g
tojás 1 db
vanília kivonat 0.5 teáskanál
1 csipet