Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös galette

Gyümölcsös galette
Gyümölcsös galette
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc gyümölcsös édességünk. Elmaradhatatlanok belőle a magvak; különleges ízt kölcsönöznek a tölteléknek, és egyben jó kis meglepi, ha vendégvárónak szánjuk. Ebből a mennyiségből 5 süti lesz, egy főre egy darabot számíthatunk, mert kiadós. A tepsibe is ennyi fér el egyszerre.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a porcukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, és a vízzel tésztává gyúrjuk.
  2. Fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát 5 felé osztjuk, egyesével kb. 15 centis korongokat nyújtunk belőlük.

Töltelékhez

  1. A korongokat megkenjük lekvárral, körben 3 centis szélt hagyunk, hogy fel tudjuk hajtani. A lekvárt megszórjuk maggal, és ráhalmozunk egy kis gyümölcsöt.
  2. Ezután a szélét felhajtogatjuk a töltelékre.

Kenéshez

  1. A felhajtogatott részt megkenjük felvert tojással, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 056
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Youlcsi

Mióta szakács: 2014.07.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia pite, szilvás pite, magos szilvás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

594
finomliszt 22 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 15 dkg
víz 2 evőkanál
sütésálló lekvár 25 dkg
napraforgómag 2 teáskanál
szilva 25 dkg
tojás 1 db