r
Nosalty Logó

Morgós csúcs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Morgós csúcs
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós csúcshoz

A gesztenyés töltelékhez

Összesen 1456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós csúcshoz

A gesztenyés töltelékhez

Összesen 5826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós csúcshoz

A gesztenyés töltelékhez

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    758 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 5826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A diós csúcshoz

A gesztenyés töltelékhez

Elkészítés

A diós csúcshoz

  1. A darált kekszet a darált dióval, a porcukorral, a kakaóval, a margarinnal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk, majd nedves kézzel kb. 24 db kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
  2. A gesztenyemasszát a porcukorral, a darált keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
  3. A kekszes-diós gombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük (amit minden egyes töltés előtt megvizezünk), majd körben a falához nyomkodjuk. A közepébe teszünk egy magozott meggyet, majd egy-egy gesztenyés töltelékkel teljesen betöltjük az üreget. Ezután kiütjük a formából, s így kapjuk a kívül diós, belül gesztenyés csúcsokat.
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13100
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lánybúcsúra készítettem el ezt a sütit. Amikor rátaláltam, még nem tudtam, hogy miért "morgós" az elnevezése, aztán a készítése közben rájöttem:-). Az ember (lánya) amíg kiütögeti a citromfacsaróból, elég sokat morog! De megéri, mert nagyon finom! A bulin is hamar elfogyott.

Hozzávalók

A diós csúcshoz

A gesztenyés töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!