Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes Nanaimo szelet

Mogyorókrémes Nanaimo szelet
Mogyorókrémes Nanaimo szelet
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle variációról hallottam már a Nanaimo szelettel kapcsolatosan, én ezt készítettem el. Fincsi, és elég "tömős". Ezért a cukrot ízlés szerint adagoljuk inkább, nem biztos, hogy kell ennyi bele.

hozzávalók / 6 adag

Az alsó réteghez

A krémhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött összefőzzük.
  2. Levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat.
  3. A kekszes masszát egy tepsi aljába tesszük, és jól belenyomkodjuk.
  4. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes, sima krémmé dolgozzuk össze. Rákenjük a kekszes rétegre.
  5. A tejszínben a csokit felolvasztjuk, majd kihűtjük, és mogyorókrémre kenjük.
  6. Hűtőben, lehetőleg egy éjszakán át hűtjük.
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 89 115
elküldve: 153
receptkönyvben: 1 572
elkészítve: 27/71
Facebookon megjelent: 2

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorókrémes kekszsüti, kekszsüti mogyorós-pudingos krémmel, krémes kekszsütemény

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

beus75
beus75 Tue, 2016-04-26 13:44

Szia!Lehet buta a kérdés...hogy olvasztom fel a tejszínbe a csokoládét? :) köszi a választ!

Audrey69
Audrey69 Fri, 2014-02-07 22:45

Na Kedveseim, a kekszes morzsához adtam négy evőkanál kókuszolajat, mert láttam, hogy ez nem lesz így OK. A puding próbája az evés! Itt, Németországban nem kapni főzés nélküli, mogyorós pudingot. Találtam egy nugatkrémeset, de az cukrozott volt, így a 25 deka (IRTÓ SOK!!) cukrot kihagytam! Továbbá ezt a pudingkrémet előbb a leírás szerint megcsináltam a tejjel - mert a receptben az áll, hogy "hozzáadjuk a vajhoz a pudingPORT". Akkor abból sosem lett volna krém, ha a (cukor nélküli) vajhoz egy port adok :-) És még beleraktam a fél dl tejszínt is, így kicsit folyós lett, ezért a fél dl tejszín már nem kell. Esetleg tej helyett lehet tejszínnel csinálni. A csokimáz még szárad! Majd holnap referálok!
Amúgy köszönjük a receptet, mert jól hangzik! Én mindig kinyomtatom és hozzáírom a saját megjegyzéseimet. ..... Akkor nincs tévedés legközelebb!
Szép estét!

era972
"Inom" / era972 Fri, 2014-02-07 23:11

Kedves Audrey69! Köszönöm a hozzászólásod, s majd várom a továbbiakat is! Azért megjegyeznék én is néhány dolgot, ha megengeded. A kekszes massza valóban nehezen áll össze-jeleztem már más hozzászólásoknál is-, amit ki-ki ízlése szerint lazíthat, nagyon ötletesen megoldottad. A cukor is sok, ezt is jeleztem a story részben, csak vhogy biztosan elkerüli a figyelmet. Írtad, hogy Németországban nem lehet főzés nélküli pudingport kapni. Akkor miből gondolod, hogy nem lehet belőle krémet készíteni? Lehet, a fotón is látni.A vaj pedig nem cukor nélküli, a receptben is szerepel, hogy a vajat elkevered a porcukorral, majd aztán kevered hozzá a pudingport, amit a tejszínnel lazítasz, s baromi finom krém lesz belőle, kicsit sem lesz folyós!!!! Amúgy egy receptet sem tartok én sem szentírásnak, amolyan irány mutatónak használom, ahogyan Te is teszed, ide viszont, ha feltöltök egy-egy elkészített ételt vagy sütit, mindig az eredeti receptet közlöm! Mindenki variálhatja, ahogyan jól esik. Szép hétvégét, üdv: Era.

Huomennadela
Huomennadela Sun, 2013-11-10 19:04

költség: 1000 Ft
költség egy főre: 167 Ft
Hmm... az 5,9 emberre jon ki :D

Egyebkent koszi a tippet, nagyon finomnak latszik, a napokban meg is csinalom. :)

köévi
köévi Tue, 2013-10-22 22:31

Szia!
Én gyakorlott édességkészítő vagyok! Ez a kekszes alap senkinek nem áll össze, amint olvasod is, tehát bocs, de ezt javítani kellene, ugyanis kell bele a tej, különben összeállíthatatlan!

era972
"Inom" / era972 Wed, 2013-10-23 09:16

Szia! ( Én sem most kezdtem, hidd el! )Nincs min javítanom, ez az eredeti recept, s mint azt alább már leírtam, egyetlen egy recept sem szentírás. Nekem összeállt, bár nehezen, ezt már ott is elismertem. Ha vki úgy gondolja, tegyen hozzá tejet, tojást , vajat vagy amit éppen jónak lát...

sooshenrietta
sooshenrietta Mon, 2013-10-21 11:27

Szia!
Sajnos a tészta nem állt össze, öntöttem hozzá tejet, ezzel javult kissé a helyzet, de a krémet így sem tudtam rá kenni, mert ahogy kentem rá a krémet, úgy jött fel a tésztamorzsalék. Nagyon sajnáltam, hogy így alakult. Viszont, hogy ne vesszen kárba, összegyúrtam az egészet, a krémet és a tésztát lett belőle egy jó kis állag, ezt megszórtam egy kis kókuszreszelékkel, be a hűtőbe, és így is megette a család, sőt ízlett nekik. :-)
H

Béba_43
Béba_43 Mon, 2013-10-21 19:04

Én eleve nem csinálok neki alapot, hanem dupla kré,et! Próbáld ki így. Fölösleges az alap!!!

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-10-21 12:24

:) Köszi a visszajelzést.Sajnálom, hogy neked sem sikerült, a lényeg viszont, hogy kreatívan megoldottad a helyzetet.

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-10-21 11:06

Való igaz, hogy elég nehezen áll össze a massza, én feltételezem, hogy a kókuszreszelék is közre játszik benne. A hozzávalókat minden receptemnél az eredeti recept alapján közlöm, s én vallom, hogy egyiket sem kell szentírásnak venni. A cukor is tényleg sok, épp ezért írtam le a "story" részben, hogy a süti elég tömős, kevesebb cukor is bőven elég bele! Azért remélem, olyan nagy csalódást nem okozott! Köszönöm a hozzászólásotokat, mindegyikből lehet tanulságokat levonni! :) További jó sütögetést: Era.

Ritus75
Ritus75 Mon, 2013-10-21 09:19

Nekem is szétmorzsolódott a tésztája, utólag bánom, hogy nem tettem bele több vajat vagy egy kis tejet, jobban összeállt volna. Amúgy finom lett kanalazva is ;)

antal_agi
antal_agi Sun, 2013-10-20 22:44

Sajnos a kekszes alap nekem se állt rendesen össze, lehet hogy nem elég fokozatosan adtam hozzá a szárazanyagokat...vagy több vaj kell bele? A krémbe pedig nekem 15 dkg cukor is bőven sok volt és több tejszínt (1 dl-t) is simán felvett, nem lett túl folyós.

mesi
mesi Sat, 2013-10-19 16:19

hát nagy reményekkel vágtam neki.. de sajnos a tésztája nekem nem állt össze, pedig nem is tettem bele csak 10 dkg kókuszreszeléket. így amikor szeletelte, a süti alja hullott szét :(

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-10-19 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dagikajozó
dagikajozó Fri, 2013-10-18 23:53

Szia!
Nagyon guszta a süti, de lenne egy kérdésem! A csokit milyen tejszínben kell felolvasztani? Habtejszínt? Nem megy össze a tejszín? Lehet, hogy bután hangzik a kérdésem, bocsánat!
Még azt is szeretném megkérdezni, hogy más ízű pudinggal is el lehet készíteni?

Kacsatanc
Kacsatanc Tue, 2013-10-22 20:43

Szia!
Én habtejszínnel kevertem össze és sajnos elég gusztustalan lett a végeredmény. Összeugrott a cucc. Ettől függetlenül rátettem a sütire. Nagyon bízom benne, hogy így is jó lesz. :(

era972
"Inom" / era972 Sat, 2013-10-19 08:24

Szia! Igen, habtejszínt kell használni hozzá! A puding íze pedig teljesen mindegy, nekem akkor ez az íz tetszett...:)

era972
"Inom" / era972 Thu, 2013-10-10 20:32

Nem. Azt sztem sütihez nem is lehet használni, bár még nem próbáltam! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-08-20 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-08-19 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsu9002
zsu9002 / zsu9002 Sun, 2013-08-18 22:30

Mivel lehet a pudingport helyettesiteni mert nalunk fele ilyet nem lattam az uzletekben.talan a mogyorokrem elvegyulne?

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-08-18 22:57

Szia zsu9002! ( gondolom itt nem a főzés nélküli pudingra gondolsz, hanem a mogyorós ízűre) Sztem más ízvilágot is kipróbálhatsz hozzá,a mogyorókrémet nem tudom,de biztosan nem rontod el, akkor azonban ne használd a tejszínt a krémbe.
üdv: Era.

repaka76
repaka76 Thu, 2013-08-01 22:23

Szia!Mogyorómániás vagyok,mindenféle süti amiben szerepel a mogyoró,bármilyen formában ...az jöhet.Kipróbálom ezt is holnap,de van egy kérdésem:A pudingpor nem lesz szemcsés igy tej nélkül?Nem a tejszinben kell elkeverni?Bocsi,ha hülyeséget kérdezek,végül is igen gyakorlott háziasszony vagyok.Ilyet még nem készitettem,azért nem tudom.Köszi a választ előre is!És nem mellesleg előnyös az is,hogy nem kell beinditani a sütőt ilyen melegben. Kriszta

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-08-02 07:22

Szia Kriszta! Én is tartottam tőle, mert még én sem készítettem ilyet,sőt a hidegen keverhető pudingokat sem szoktam használni,de nem kell "megijedni" ! :) Készítsd bátran! Sok sikert! Era.

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Tue, 2013-07-30 17:45

Szia! Nem tudom, hogy jól olvastam -e... Azt írtad, hogy "a tejszínben a csokit felolvasztjuk és a tésztára kenjük". Milyen tésztára???? Nem a mogyorókrémre? Távol áll tőlem a kötekedés, csak tényleg nem értem! Előre is köszi!:)
Hencsibaba

961
vaj 10 dkg
cukor 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
kekszmorzsa 15 dkg
dió 5 dkg
kókuszreszelék 15 dkg
pudingpor 1 tasak
habtejszín 0.5 dl
vaj 10 dkg
porcukor 25 dkg
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 10 dkg