Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajadéra Klaudiától

Bajadéra Klaudiától
Bajadéra Klaudiától
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészítése nagyon egyszerű, de annál finomabb vendégváró édesség. Feleslegesen nem szaporítom most a szavakat, ezt meg kell próbálni, mindenki imádni fogja. Kiadós mennyiség nagyobb társaság számára, amennyiben egy család számára készítenénk, elegendő fél adag 31x19cm tepsihez.

hozzávalók / 12 adag

  • 60 dkg cukor
  • 20 ek víz
  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg darált keksz
  • 60 dkg darált dió
  • 10 dkg főzőcsoki
  • 2 ek kakaó

Máz: 

  • 5 dkg főzőcsoki
  • 1 ek kakaó
  • étolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felmelegítjük a cukrot a vízzel, amint elkezd forrni, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a margarint, kekszet és a diót. Elfelezzük a masszát, a felébe beledolgozzuk a csokit és a kakaót.
  2. Kiolajozzuk a zománcos tepsit (33x34cm). A tepsi méretéhez megfelelő nagyságú sütőpapírt készítünk elő, ezt használjuk, mivel könnyen leválik róla a massza, amikor belefordítjuk a tepsibe. A nyújtófát betekerjük folpack fóliával, így nem tapad rá a massza.
  3. A csokis alap felét ráhelyezzük a sütőpapírra, a megadott méretre nyújtjuk. Belefordítjuk a tepsibe, a tetejéről lehúzzuk a papírt. A sárga alap is ugyanígy kerül a tepsibe, majd újra a barna és sárga alap. 
  4. Másnapig pihentetjük, ezután kerül rá a csokimáz. Miután megdermedt a máz, fölszeleteljük 1,5x4cm alakúra.
  • tepsi mérete: 33x34 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 199 961
elküldve: 180
receptkönyvben: 2 166
elkészítve: 96/128
Facebookon megjelent: 1

szakács

Becsei Klaudia

Mióta szakács: 2012.09.10.
9 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szerb
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bajader, réteges kekszsüti, csokimázas diós szelet sütés nélkül

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Wed, 2017-12-27 17:31

Miért kell a tepsi,ha nem is sütjük? Egyszerübb lenne egy tálcára rájátszani,nem kéne a tepsi szélével megbírkózni.

bakita
bakita Tue, 2014-07-22 21:40

Csak tapasztalatbol irom: nagy lelkesedesel fogtam hozza hogy meg csinaljam,nem erdekelt mit irnak a bejegyzesekben: de kesz kataszrofa lett (nem vagyok kezdo,de megis),a vaj olajkent folyt ki,valahogy megis elkentem 2 retegben aztan feltekertem,mint a kalacsot. De meg igy se aratott sikert,vegul is a kukaban vegezte. Inkabb maradok a jo regi Zserbonal,mindig Istenien finomra sikerul! Nem tudom mit rontottam el,lehet hogy a keksz volt tul zsiros,a tobbit mind a recept szerint csinaltam! Amugy a kaloria tartalom cseppet sem zavart ,csak eheto lett volna! Ez csak tapasztalat,semmi rosszindulat nincs , a Jo eg tudja mit rontottam el!!!

Becsei Klaudia
Becsei Klaudia / Becsei Klaudia Sat, 2014-07-26 11:03

Ó, ezt igazán sajnálom, lehet hogy lehetett volna javítani az állagán valamennyi darált keksz hozzáadásával. Szerintem a vaj volt a gond, én mindig margarint használok (igaz nem ismerem a magyarországi margarinokat, hogy mennyire különbözhet az állaga az itteni délvidéki margarintól, fogalmam sincs). Vagy több kekszet, vagy kevesebb vajat.

vakri
vakri / vakri Tue, 2014-07-22 21:24

Ez nekem nagyon tetszik, de félek tőle. Múltkor valami hasonló kekszes alapot kellett nyújtani, de én nem boldogultam vele, szakadt összevissza, nem állt össze, ragadt sodrófára, hiába fóliáztam, az is leesett állandóan. Végül a szétszakadt darabokat a tepsiben nyomkodtam össze. Pedig ez a baracklekváros, zserbós ötlet nagyon szimpi. :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-03-23 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vcirmi
vcirmi Sat, 2014-03-22 21:50

Húúúú de gustusos!Tegnap vettem kekszet így holnap el is készítem.Lehet egy kis csavarral gesztenyével is megpróbálom az egyik felét elkészíteni:-)Nem hiszem hogy elrontaná:-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-12-27 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Zsóka58
Zsóka58 Thu, 2013-12-26 19:13

Tisztelt itt lévők.Szeretettel köszöntök Mindenkit.Véleményem,a kötekedő hozzászólásokról,az,hogy nem kell tudomást venni róla.Ez a legjobb megoldás.Ha reagáltok rá,azzal olajat öntötök a tűzre.Tapasztalatból mondom,ha nem reagálok,elhallgat az illető,mert nem tudja tovább fűzni,legfeljebb a sajátját hajtogatja.Vannak ilyen rossz májú emberek.Ez senki kedvét ne szegje.Kedves Klaudia,köszönöm a receptet,nagyon finom a süti és értékelem,hogy megosztottad az oldalon,jó szívvel.Ez a lényeg.

szelina64
szelina64 Tue, 2013-12-03 12:06

Én is elkészítettem és nagyon fincsi,hamar el is fogyott.Köszi a receptet!Zsuzsa

meskete
meskete Sun, 2013-12-01 19:53

Kedves Klaudia!
Én is lakodalomban ettem ilyet. Igen kalódiadús, igen finom. Na és? Nagyon szép a kép és gusztusos a süti!
tengerickipál én önt csak szánni tudom. Többször belebotlottam a hozzászólásaiban, de soha sem voltak pozitívak. Mindenkibe beleköt és csak úgy póriasan "fikáz". Nagyon-nagyon megkeseredett ember lehet, hogy ismeretlen embereken tölti a ki a frusztrációját.
Kedves Teszkó jó az ötlet, igen is az oldal szerkesztője cenzúrázhatná a tengerickipál-hoz hasonló becsmérlő és durván erőszakos hozzászólók kommentjét. Akkor legalább egy idő után maguktól is eltakarodnának.
Egyébként ezek miatt nem jut eszembe feltennem bármiféle receptet.

dszandi73
dszandi73 Sun, 2013-11-03 18:52

Nálunk bejött, persze nem bírtunk vele egy egész napot várni. Csak felesben készítettem, és rögtön neki is ugrott a kis családom, amint megdermedt a csoki. Köszi a receptet :)

KJ
KJ Sun, 2013-11-03 15:37

Harmadolva megcsináltam, így is bőven elég lesz négy főnek kétszerre, csak nem négy csíkban, hanem csak kettőben tudtam lerakni egy kör alakú tálban, de ez az élvezeteket nem befolyásolja. Közé tettem baracklekvárt, ezért a cukrot kicsit csökkentettem. Finom lett, csak nagyon tömény.

Becsei Klaudia
Becsei Klaudia / Becsei Klaudia Sun, 2013-11-03 12:09

Kedves látogatóim és hozzászóló társak! Semmi értelme kalóriákat számolgatni... Amint említettem, ez kiadós sütemény, felezzék a hozzávalókat és készítsenek kis mennyiségben.. Különben mint ahogy a bevezetőben is írtam, ez nagy társaság számára szánt mennyiség. És kikérem magamnak, ez még véletlenül sem a lusta asszony sütije!!! Nagyon praktikus, mivel mifelénk a lakodalmak egyik elmaradhatatlan aprósüteménye. Tudniillik ilyenkor a házigazdára nagy teher hárul, és nem bíbelődhet mindenféle összetett aprósütemények elkészítésével, ekkor érvényesül az, hogy legyen egyszerű és nagyszerű, amit ráadásul napokkal előbb is elkészíthet a vendégek fogadására (legalább 10 aprósüteményt készítsen 2-3 adagban 2-3 nap leforgása alatt). Semmi akadálya, aki nem akarja kivárni, szeletelhető azonnal is, viszont nem lesz olyan igazi ízletes, mivel meg kell adni a diónak és a keksznek mig összeérnek az ízek. Akik elkészítik fogyasszák örömmel, élvezzék a finomságot, én is azt teszem :) Számomra ez a legfinomabb süti. Üdv mindenkinek

teszkó
teszkó Sun, 2013-11-03 09:59

Kedves Nosalty.hu!

Ötlet, szerintem sokak nevében:

A becsmérlő megjegyzéseket töröljétek a hozzászóló megkérdezése nélkül.
Nekem nagyon rossz érzést okozott az olvasásuk, így el sem tudom képzelem, mit gondolt a recept beküldője ! Talán egy életre elvette a kedvét tőletek.

tengereckipal és a hasonlók

Jobb ha tudod, az írásod becsmérlés, leszólás, bántás.
Amikor nem-építő-jellegű a hozzászólás, hanem csak a rosszul-értelmezett jártasságodat, jólértesültségedet, jobban-tudásodat fitogtatod. Egyetlen cél, hogy mások lenézésével - egy egészen rövid időre - jobban érezd magad.
Egyébként mi bajod Tesco-s, igazi málnával készült tortával, és mondjuk, nagymamád lekváros kenyerével? Bántottak?

witch
witch / witch Sun, 2013-11-03 13:58

Szia Teszko! Igen, szerintem a tobbseg igy gondolkodik, mint Te.
Az ilyen hsz-t nyugodtan kitorolhetik a szerkesztok, mert senki
sem kivancsi ra.
udv:witch

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Fri, 2013-11-01 19:56

Kiszámoltam, hogy mennyi kalóriát tartalmaz ez a csoda!
60dkg cukor: 2340kcal
25dkg Rama: 618 kcal
60dkg keksz(háztartási) 2514 kcal
60dkg dió: 3924kcal
10dkg főzőcsoki: 1002kcal
2 evőkanál kakaó (gratulálok külön a mértékegységhez): 60,3 kcal
5dkg főzőcsoki: 501kcal
1 evőkanál kakaó: 30,15 kcal
olajhoz nem volt mértékegység :(
összesen: 10989.5 kcal
ha 33cmx34cm-es tepsibe dugod, akkor 1122cm2 lesz a sütikéd területe. Egy szelet sütike 1,5x4cm vagyis 6 cm2. Ebből bizony 187 db icike-picike sütike lesz.
A 1122-cm2 -es területű sütike csak 10989.5 kcalt tartalmaz, 1db 6cm2-es szeletke 10989.5 /187 = 58,8 kcalt tartalmaz csupán! Ne felejtsük el, hogy 1,5cmx4cm -es egy sütike!
1469 kcal naponta (35 éves nő, 165 cm, 70 kg) és 2206kcal (35éves férfi, 85kg, 180cm)
Na lehet számolni, hogy hány darabot esztek meg ebből a fincsiségből. Jaj de nézném, ahogy szedegetitek a kis pufók kezecskéitekkel!
Ha csak ezt eszegetitek, akkor ketten kb. három napig ehetitek, de nem zabálhattok sajnos mást, nehogy pufik legyetek ám! juhojj! Vigyetek a szomszédba is belőle, hogy felvághassatok ezzel!

KatoNeni81
KatoNeni81 Sat, 2013-11-02 01:46

Nem akarok itt balhet keverni, de latszik hogy mennyi idod van hogy ilyeneket ki szamitasz... nem mindegy hogy mennyi kaloria van benne? az ilyen embereket csak sajnalni tudom ennyi...

KatoNeni81
KatoNeni81 Sat, 2013-11-02 17:59

Ha diabetikus vagy akkor nem a CUKOR tartalmat kell szamolnod?.... Es igen eszemnel vagyok... koszike

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Sat, 2013-11-02 21:50

A szénhidráttartalmat (úgy írják helyesen egyébként a CUKOR tartalmat, hogy cukortartalmat, - összetett szavak helyesírása. A cukor pedig szénhidrát, te kis buta.) a GI indexet és a kalóriát kell figyelni. Mellesleg nem minden szénhidrát cukor. Elgondolkodtál már azon, hogy vissza kellene üljél az iskolába?

mimi68
mimi68 Sat, 2013-11-23 23:33

Teljesen felesleges okoskodni,. Aki nem szereti az édességet, vagy a súlya miatt aggódik, és inkább a diétára szavaz, az keresse meg Norbi és Réka receptjeit! Nem kell leszólni senki receptjeit, hiszen nem vagyunk egyformák, különbözik az ízlésünk. Nekem sem jön be minden recept. Na bumm, és akkor mi van?! Nem mentem el a receptkönyvembe, nem próbálom ki. De mire jó műveltséget fitogtatni, és megbántani másokat?!

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Thu, 2013-12-26 17:03

"De mire jó műveltséget fitogtatni, és megbántani másokat?!" ezt azért írod, mert te szenvedsz a műveltség hiányától, és mimóza lelkületű vagy, igaz? :(((((

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2013-11-02 21:52

Kedves KatoNeni81 és tengereckipal!
Kérünk, kerüljétek a személyeskedő, sértő megjegyzéseket a hozzászólásokban!
Üdv:
Kata
NoSalty.hu

teszkó
teszkó Sun, 2016-07-17 10:48

Nem a sütiről !
Kedves Kata/Nosalty.hu

Az egyszerűség kedvéért, szeretnék könnyebben belépni a Nosalty-ra, ezért minden belépésnél bejelölöm, hogy "Emlékezzem rám", de újra és újra kéri a nevet/jelszót. Ezzel más is így van, vagy csak az én problémám?

tetej
Tetej / tetej Thu, 2013-10-31 09:54

Nagyon finom!!! Megcsináltam a sok rosszindulatú hozzászólások ellenére!!!!!!! Ha valakinek nem tetszik valami akkor ne csinálja meg! Klaudia köszönöm hogy megosztottad velünk, ezt a finomságot.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-10-31 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Taxis
KoBoZsuzsi / Taxis Wed, 2013-10-30 22:34

60 deka diót nem pazarolnék rá. Valami eszméletlen tömény valaminek látszik, amolyan lusta asszony receptje.

Pandapötty
PM / Pandapötty Wed, 2013-10-30 21:32

tengereckipal...
Tudod én úgy vagyok vele, ha nem jön be egy étel, süti, akármi itt, lapozok. Ennyi a titok. Tedd te is ezt, könnyebb lesz mindenkinek.

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Wed, 2013-10-30 22:36

Sajnos néha nem lehet csak úgy, szó nélkül elmenni dolgok mellett. Nem állja meg a jóérzésű ember, hogy ne szólna hozzá. Lássuk be, ez a recept egyszerűen silány.

REGPmeirawillison
REGPmeirawillison Tue, 2015-01-06 03:09

Sajnálom ez van, ezek a receptek már csak ilyen undorítóak. Hagyományos karácsony esti édesség egyébként a szerb kultúrában. Ha nem tetszik, el lehet felette suhanni, nem kell ám elkészíteni, akinek meg megtetszik, hadd csináljon már amit akar...

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Wed, 2013-10-30 20:37

Egyébként senkit nem undorít, hogy össze kell főzni a kekszet, margarint, cukrot, vizet? Nekem felfordul a gyomrom, komolyan.

dszandi73
dszandi73 Thu, 2013-10-31 11:08

Kedves Félisten!
Kérlek tölts már fel legalább egy receptet fantasztikus szakácstudományod bizonyítékaként, szívesen vennénk mindannyian. Mert mások becsmérlésében felülmúlhatatlan vagy, gondolom minden másban is remekelsz :P

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Fri, 2013-11-01 18:30

Kedves Dszandi73,

sajnos hiába az álságos kedveskedésed, - valahogy nem érzem, hogy a sok Michelin csillagos szakács receptje között megférne az enyém. :D
Egyébként ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád mégegyszer a kommentjeimet, láthatnád, - miután beláttad, hogy vélhetően szövegértési problémád van - hogy senkit nem becsméreltem. Receptet azt egészen biztosan, de csak akkor, ha az tényleg indokolt volt, de azokból is csak párat, - idő híján. Sajnos képtelen vagyok mind a harmincakárhányezer recepthez kommentálni.

Mivel olyan jó fej vagyok, adok neked egy tanácsot:
ha valóban tényleg finomat akarsz készíteni, keress eredeti német/osztrák/svájci recepteket. Biztos vagyok benne, hogy ha férjnél vagy (szerintem férjnél vagy, - 40 évesen ha nem az lennél, valószínűleg párkereső oldalakon keresnél kétségbeesve reménytelenül pasi(ka)t és nem az én receptjeim lennének a legfontosabbak neked :D) tuti örülne az embered valami különlegességnek, amit még soha az életben nem evett.
Szóval hajrá.

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Wed, 2013-10-30 20:30

Borzasztó komolyan. Ebből a keksz, margarin, puding mesterhármasból ki kellene lépni. Mindegyik eléggé prolis hozzávaló. Ne egyetek szemetet!
60dkg darált dióhoz, nehogy már keksz legyen, könyörgöm.
Egyébként ha van ennyi diód (haha), inkább készíts Eszterházy tortát, mindenki hálás lesz érte. (talán kettőt is tudsz sütni ekkora mennyiségű dióból!)

elzsabo
elzsabo Wed, 2013-10-30 21:03

Tudod, néha a főzés-sütés ebből is áll, hogy összefőzünk-sütünk dolgokat. És persze hogy jobb a vaj mint a Ráma. Az Eszterházy torta meg kicsivel bonyolultabb mint ez a süti.

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Sat, 2013-11-02 21:49

Lehet, hogy bonyolultabb, de mégis előbb van készen. Max két óra az Eszterházy. Erre a "csodára" pedig egy napot várni kell, pihentetni. :D Az ilyen miért nem vesz inkább tesco-s tortát? Vagy kenjen inkább meg egy lekváros kenyeret, komolyan.

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2013-10-30 20:12

Engem megnyert a recept első látásra!!Nagyon szép a süteményed,gratulálok és köszönöm a receptet!
Üdvözlettel:Helena

Szildikó2
Szildikó2 Wed, 2013-10-30 09:16

Könnyűnek tűnik,egyedül a tepsibe helyezés miatt aggódom. Az nekem valahogy nem világos.
A sütőpapírt alulra helyezem amikor kinyújtom? és a sodrófát fóliázom?
De ha a szokásos módon feltekerem a sodrófára a tésztát és bele fordítom a tepsibe akkor a sütőpapír alulra kerül....
Vagy rosszul gondolom? Biztosan, mert így nem lehet lehúzni..:-)