r
Nosalty Logó

Bajadéra Klaudiától

NS
Bajadéra Klaudiától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

930
Kalória
12.9g
Fehérje
103.1g
Szénhidrát
55.3g
Zsír
18.9g
Víz
666.7mg
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
64.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 11145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    663.1 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    345 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6313.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1203 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1236.6 g
  • Cukor
    777 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    227.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2056 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 11145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 478 kcal

Elkészítés

  1. Felmelegítjük a cukrot a vízzel, amint elkezdforrni, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a margarint, kekszet és a diót.Elfelezzük a masszát, a felébe beledolgozzuk a csokit és a kakaót.
  2. Kiolajozzuk a zománcostepsit (33x34cm). A tepsi méretéhez megfelelő nagyságúsütőpapírt készítünk elő, ezt használjuk, mivelkönnyen leválikróla a massza, amikor belefordítjuka tepsibe. A nyújtófát betekerjükfolpack fóliával, így nem tapad rá a massza.
  3. A csokis alap felét ráhelyezzüka sütőpapírra, a megadott méretre nyújtjuk. Belefordítjuk a tepsibe, a tetejéről lehúzzuk a papírt. A sárga alap is ugyanígy kerül a tepsibe, majd újra a barna és sárga alap.
  4. Másnapig pihentetjük, ezután kerül rá a csokimáz.Miután megdermedt a máz, fölszeleteljük1,5x4cm alakúra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Tepsi mérete: 33x34

Elkészítése nagyon egyszerű, de annál finomabb vendégváró édesség. Feleslegesen nem szaporítom most a szavakat, ezt meg kell próbálni, mindenki imádni fogja. Kiadós mennyiség nagyobb társaság számára, amennyiben egy család számára készítenénk, elegendő fél adag 31x19cm tepsihez.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...