r
Nosalty Logó

Mogyorótorta Tóth Bernadettől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Mogyorótorta Tóth Bernadettől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Összesen 1466 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Összesen 11721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Összesen 402 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1466 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    713.7 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    249 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5310.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    2501 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1189.6 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1176 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 11721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 402 Kcal

Hozzávalók

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A torta aljára és tetejére

  1. A torta aljának és tetejének elkészítése:
  2. A mogyorót egy teáskanálnyi cukorral együtt a mixerben daráljukfinomra.
  3. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót és a keményítőt.
  5. Vegyük ki a sütőlemezt a sütőből, és borítsuk sütőpapírral. Egy ceruzával rajzoljuk körbe a papíron a tortaformát, pontosan követve annak falát. Jelöljük ki ezzel a módszerrel két 24-25 cm átmérőjű kört. Vajazzuk ki vékonyan,majd lisztezzük a papírt.
  6. Gyújtsuk be a sütőt. (Gázsütőt 140 fokra, elektromosat 160 fokra.)
  7. Tegyük át kanállal a fehérjéből készített keveréket a normál fejjel ellátott habzsákba, és töltsük ki vele a sütőpapírra rajzolt köröket, körkörösen mozgatva a habzsákot, önmagába visszakanyarodó spirált formázva.
  8. Süssük 45 percig meleg sütőben. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és válasszuk le óvatosan a papírról a korongokat, hogy azok ne törjenek szét. Hagyjuk kihűlni.
  9. A tészta elkészítése:
  10. Állítsuk 10 fokkal magasabb hőmérsékletre a sütőt.
  11. Egy tálban dolgozzuk kézi habverővel lágy krémmé a megpuhult vajat és a cukrot.
  12. Ehhez keverjük hozzá a tojások sárgáit, a lisztet, a keményítőt és a mixerben finomra darált mogyorót, továbbra is a habverő segítségével.
  13. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd dolgozzuk az előző masszához.
  14. Vajazzuk és lisztezzük/zsemlemorzsázzuk ki a formát, töltsük bele a masszát.
  15. 20 percig süssük az előmelegített sütőben.
  16. A krém elkészítése:
  17. Keverjük el alaposan a megpuhult vajat és 24 dkg porcukrot, hogy lágy krémet kapjunk.
  18. Ezután keverjük a krémbe kanállal a finomra darált mogyorót.
  19. A torta összeállítása:
  20. A torta alját a sütőrácson hagyva vonjuk be mogyorókrémmel.
  21. Erre helyezzük rá a tésztakorongot, amelyet szintén kenjünk meg krémmel.
  22. A krémből tegyünk félre két evőkanálnyit.
  23. Ezt követően óvatosan rakjuk át a süteményt egy tálra, és fedjük le a harmadik koronggal.
  24. Végül vonjuk be a tortát a félretett krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2479
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorótorta Tóth Bernadettől
Tóth Bernadett 48 recept

Öcsémnek készítettem ezt a tortát születésnapjára még 11-12 évvel ezelőtt.

Hozzávalók

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek