Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes torta Henyanya konyhájából

Mogyorókrémes torta Henyanya konyhájából
Mogyorókrémes torta Henyanya konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapomra készítettem magamnak.:) Mindenkinek nagyon ízlett!

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • csipet só
  • 1 cs sütőpor

Krém:

Díszítés:

  • pár szem epres cukorgolyó
  • pár szem eper
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A hat tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat összekeverjük a liszttel, a cukorral, a sütőporral és a csipet sóval. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  2. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  3. A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni ezt is és a tésztát is. Ha a tészta meghűlt, kettévágjuk.
  4. A tejszínt a cukrokkal kemény habbár verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt mogyorót.
  5. A piskótalapot először eperlekvárral, majd a krémmel kenjük meg. (Én a tetejét is ugyanígy kentem.) Aztán rárendezgetjük ízlés szerint a díszeket. Jó, ha a hűtőben 1-2 órát pihen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 524
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Henyanya

Mióta szakács: 2012.01.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes mogyorós torta, mogyorótorta tejszínnel, epres torta mogyoróval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szachmet
szachmet Wed, 2015-12-30 19:16

Szia , most készitem el elöször , kiváncsi vagyok milyen lesz majd megirom , azt nem irtad h milyen mogyoroval csináltad, török mogyoroval probálom ki!

gyorosizsuzsa
gyorosizsuzsa Sun, 2014-03-16 19:33

Szia!

Már többször elkészítettem a tortádat a családomnak és barátoknak is. Nagyon finom. Az a tapasztalatom, hogy érdemes a fogyasztás előtti napon elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.