r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes torta Henyanya konyhájából

NS
Mogyorókrémes torta Henyanya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

559
Kalória
11.8g
Fehérje
39.5g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
95.7g
Víz
272.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
23.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6026.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2489 mg
  • Nátrium
    1551 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    236.8 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 3353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Elkészítjük a piskótát. A hat tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat összekeverjük a liszttel, a cukorral, a sütőporral és a csipet sóval. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  2. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  3. A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni ezt is és a tésztát is. Ha a tészta meghűlt, kettévágjuk.
  4. A tejszínt a cukrokkal kemény habbár verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt mogyorót.
  5. A piskótalapot először eperlekvárral, majd a krémmel kenjük meg. (Én a tetejét is ugyanígy kentem.) Aztán rárendezgetjük ízlés szerint a díszeket. Jó, ha a hűtőben 1-2 órát pihen.

Krém

  1. A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni ezt is és a tésztát is. Ha a tészta meghűlt, kettévágjuk.
  2. A tejszínt a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt mogyorót.
  3. A piskótalapot először eperlekvárral, majd a krémmel kenjük meg. (Én a tetejét is ugyanígy kentem.) Aztán rárendezgetjük ízlés szerint a díszeket. Jó, ha a hűtőben 1-2 órát pihen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Születésnapomra készítettem magamnak.:) Mindenkinek nagyon ízlett!

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...