Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós bundában sült alma

Mogyorós bundában sült alma
Mogyorós bundában sült alma
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és gyorsan elkészíthető klasszikus, egy kicsit megbolondítva. 

hozzávalók / 4 adag

Az almához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk és hozzáadjuk a durvára tört mogyorót (esetleg diót), és az ízesítőket is (rum, citromhéj, fahéj).
  2. Az almákat meghámozzuk, 1-1,5 cm-es karikákra felszeleteljük, és magházukat kivágjuk.
  3. Az almaszeletek mindkét oldalát meghintjük kevés liszttel, a palacsintatésztába forgatjuk és vajon (vagy olajon) megsütjük.
  4. Fahéjas porcukorral megszórja tálaljuk.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 735
elküldve: 5
receptkönyvben: 259
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bundás alma, mogyoróbundás alma, fahéjas alma bundában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

841
alma 3 db
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
tej 2 dl
törökmogyoró 8 dkg
vaníliás cukor 2 ek
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
rum 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint