r
Nosalty Logó

Mézes-mandulás zserbó másként

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-mandulás zserbó másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.3 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 3597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A mézes lapokhoz

  1. A tésztához minden hozzávalót szemrebbenés nélkül berámolunk a kenyérsütőbe.
  2. Dagasztóprogramon hagyjuk, hogy a gép összegyúrja, vagy robotgép dagasztófejével simára keverjük.
  3. 4 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk kb. 30 x 20cm-es lapokká.
  4. Egy tepsi hátulján 6-7 perc alatt kisütjük őket (gyorsan sül, figyelj rá nagyon!). Hagyjuk egy picit hűlni.
  5. Közben egy serpenyőben vizet forralunk, beleállítunk egy kicsi, hőálló edényt, beleszórjuk a csokit, és ráöntjük az olajat. Ha már gyöngyözik a víz alatta, kicsire vesszük a lángot, és addig kevergetjük a csokit, amíg szép, egyenletesen folyós és fényes lesz, majd tegyük félre.
  6. A töltelékhez a finomra őrölt mandulát elkeverjük a barna cukorral.
  7. Összeállítjuk a süteményt: egy mézes lapot megkenünk lekvárral, megszórjuk a mandulás keverékkel, majd egy réteg lekvár, egy réteg mandulás keverék, egy lap, és így tovább, míg a lapok elfogynak.
  8. Az utolsó lapot csak a halom tetejére fektetjük, és bevonjuk a csokival (én galuska-szaggató lapátot használok, az elég széles és lapos csoki-kenéshez).
  9. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, de másnap még sokkal jobb, ha a tészta már megszívta magát a lekvárral!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10380
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 06.

Ajánló

Könnyű ebéd után kiadós desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengetegszer került a szemem elé a híres Mézes krémes, sokszor terveztem, hogy megcsinálom, mert egyszerű, gyors, mégis, valahogy sosem jutottam el odáig. Tegnap zserbót ígértem az uramnak, de elmaradt, hát úgy gondoltam, ma összefésülöm a kettőt, amikor kiderült, hogy elfogyott itthon a dió, ellenben van vagy 3 kiló mandula. Így született a mandulás-mézes hamis zserbó. :) Egészségetekre! :)

Hozzávalók

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek