Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mandulás zserbó másként

Mézes-mandulás zserbó másként
Mézes-mandulás zserbó másként
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengetegszer került a szemem elé a híres Mézes krémes, sokszor terveztem, hogy megcsinálom, mert egyszerű, gyors, mégis, valahogy sosem jutottam el odáig. Tegnap zserbót ígértem az uramnak, de elmaradt, hát úgy gondoltam, ma összefésülöm a kettőt, amikor kiderült, hogy elfogyott itthon a dió, ellenben van vagy 3 kiló mandula. Így született a mandulás-mézes hamis zserbó. :) Egészségetekre! :)

hozzávalók / 6 adag

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Könnyű ebéd után kiadós desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához minden hozzávalót szemrebbenés nélkül berámolunk a kenyérsütőbe.
  2. Dagasztóprogramon hagyjuk, hogy a gép összegyúrja, vagy robotgép dagasztófejével simára keverjük.
  3. 4 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk kb. 30 x 20cm-es lapokká.
  4. Egy tepsi hátulján 6-7 perc alatt kisütjük őket (gyorsan sül, figyelj rá nagyon!). Hagyjuk egy picit hűlni.
  5. Közben egy serpenyőben vizet forralunk, beleállítunk egy kicsi, hőálló edényt, beleszórjuk a csokit, és ráöntjük az olajat. Ha már gyöngyözik a víz alatta, kicsire vesszük a lángot, és addig kevergetjük a csokit, amíg szép, egyenletesen folyós és fényes lesz, majd tegyük félre.
  6. A töltelékhez a finomra őrölt mandulát elkeverjük a barna cukorral.
  7. Összeállítjuk a süteményt: egy mézes lapot megkenünk lekvárral, megszórjuk a mandulás keverékkel, majd egy réteg lekvár, egy réteg mandulás keverék, egy lap, és így tovább, míg a lapok elfogynak.
  8. Az utolsó lapot csak a halom tetejére fektetjük, és bevonjuk a csokival (én galuska-szaggató lapátot használok, az elég széles és lapos csoki-kenéshez).
  9. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, de másnap még sokkal jobb, ha a tészta már megszívta magát a lekvárral!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 744
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Horváth Orsi

Mióta szakács: 2010.05.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-mandulás-lekváros szelet, zserbó másképp

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-06 18:00

De jól néz ki...az ízét már csak hozzáképzelem, amiben mandula van, csak finom lehet. Mnyam!:)

602
finomliszt 225 g
barna cukor 25 g
méz 2 ek
tojás 1 db
margarin 1 ek
tej 2 ek
szódabikarbóna 1 csipet
sütőpor 1 kk
sárgabaracklekvár 334 g
mandula 150 g
barna cukor 25 g
csokoládé 60 g
napraforgó olaj 2 ek