Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes Helló Kitty torta

Mogyorókrémes Helló Kitty torta
Mogyorókrémes Helló Kitty torta
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Díszítheti kinek hogy tetszik, ha mégegyszer csinálnám, én se így díszíteném, elég ronda lett. Később csináltam még egyet az iskolába, sokkal szebb lett, csak azt elfelejtettem lefényképezni. A piskótába azért kell az olaj, mert puhán tartja, nem szárad ki, igaz, ügyelve kell bánni vele, mert nagyon puha, de finom.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta: a 10 tojásfehérjét felverjük keményedésig, utána adagoljuk hozzá a cukrot, mikor jó kemény, hozzáadjuk a 2 kanál citromlevet, ettől még keményebb lesz.
  2. Mikor kész, egyszerre beleborítjuk a tojást, olajat és a kakaós lisztet, amit előtte kimérünk, hogy kéznél legyen, és ezzel is óvatosan összekavarjuk ügyelve, hogy ne törjön a krém.
  3. Kiolajozott, lisztezett tepsibe megsütjük lassú fokozaton (fogpiszkálót szoktam beleszúrni, ha nem ragad rá, kész). Mikor kihűlt, rátesszük az egyik felére a Helló Kitty-s sablont (internetről nyomtattam ki), és kettévágjuk. A Helló Kitty-s fele kisebb kell legyen, mert ezt majd rátesszük az aljára, ami nagyobb.
  4. Mindkettőt megtöltjük mogyorókrémmel, a nagyobbik piskótának a tetejét bevonjuk a csokival (1 tábla csoki 6 ek olaj), az oldalát pedig díszítjük mogyorókrémmel (tortadíszítőt szoktam használni), és hűtőbe tesszük, hogy keményedjen meg rajta a csoki.
  5. A kisebbik piskótát kivágjuk a sablon szerint. Két celofán közt kinyújtjuk a marcipánmasszát, sablon szerint körbevágjuk, és bevonjuk vele a tetejét. A maradékból veszünk el egy kicsit, amit sárgára befestünk, és elkészítjük a rózsát, a többit befestjük pirosra, ebből lesz a szoknyája és a masni.
  6. Cukorkából kirakjuk a szemet, szájat, a tortabevonóval bedig körbedíszítjük, az oldalát is bevonjuk mogyorókrémmel. Ha kész, ráhelyezzük a csokis piskótára, amit előzőleg betettünk a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x39 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 376
elküldve: 4
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

boróka

Mióta szakács: 2012.02.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mogyorókrémes formatorta, Hello Kitty torta, formatorta mogyorókrémesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

836
tojás 10 db
finomliszt 17 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 20 ek
napraforgó olaj 6 ek
citromlé 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
nutella 1 kg
marcipán 100 g
ételfesték 4 csepp
étcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 6 ek
franciadrazsé 1 ek
csokoládédara 2 ek