r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes Helló Kitty torta

NS
Mogyorókrémes Helló Kitty torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

837
Kalória
13.5g
Fehérje
99.7g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
35.7g
Víz
150.8g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
71.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 10034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    515.1 g
  • Telített zsírsav
    340 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7371.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1083 mg
  • Foszfor
    3239 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1196.8 g
  • Cukor
    854 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

Víz

  • Összesen
    428.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2634 micro
Összesen 10034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 419 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a 10 tojásfehérjét felverjük keményedésig, utána adagoljuk hozzá a cukrot, mikor jó kemény, hozzáadjuk a 2 kanál citromlevet, ettől még keményebb lesz.
  2. Mikor kész, egyszerre beleborítjuk a tojást, olajat és a kakaós lisztet, amit előtte kimérünk, hogy kéznél legyen, és ezzel is óvatosan összekavarjuk ügyelve, hogy ne törjön a krém.
  3. Kiolajozott, lisztezett tepsibe megsütjük lassú fokozaton (fogpiszkálót szoktam beleszúrni, ha nem ragad rá, kész). Mikor kihűlt, rátesszük az egyik felére a Helló Kitty-s sablont (internetről nyomtattam ki), és kettévágjuk. A Helló Kitty-s fele kisebb kell legyen, mert ezt majd rátesszük az aljára, ami nagyobb.
  4. Mindkettőt megtöltjük mogyorókrémmel, a nagyobbik piskótának a tetejét bevonjuk a csokival (1 tábla csoki 6 ek olaj), az oldalát pedig díszítjük mogyorókrémmel (tortadíszítőt szoktam használni), és hűtőbe tesszük, hogy keményedjen meg rajta a csoki.
  5. A kisebbik piskótát kivágjuk a sablon szerint. Két celofán közt kinyújtjuk a marcipánmasszát, sablon szerint körbevágjuk, és bevonjuk vele a tetejét. A maradékból veszünk el egy kicsit, amit sárgára befestünk, és elkészítjük a rózsát, a többit befestjük pirosra, ebből lesz a szoknyája és a masni.
  6. Cukorkából kirakjuk a szemet, szájat, a tortabevonóval bedig körbedíszítjük, az oldalát is bevonjuk mogyorókrémmel. Ha kész, ráhelyezzük a csokis piskótára, amit előzőleg betettünk a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x39

Díszítheti kinek hogy tetszik, ha mégegyszer csinálnám, én se így díszíteném, elég ronda lett. Később csináltam még egyet az iskolába, sokkal szebb lett, csak azt elfelejtettem lefényképezni. A piskótába azért kell az olaj, mert puhán tartja, nem szárad ki, igaz, ügyelve kell bánni vele, mert nagyon puha, de finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek