r
Nosalty Logó

Pillangó torta

NS
Pillangó torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

637
Kalória
12.6g
Fehérje
73.4g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
55g
Víz
238.3g
Koleszterin
647.5mg
Élelmi rost
55.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    328 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4458.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    734.4 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3205 micro
Összesen 6366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojást kettéválasztjuk,a sárgáját a cukorral habosra verjük, és végül hozzáadjuk a tojások felvert habbját.
  2. Előmelegített sütőben kerek tortaformában megsütjük.
  3. A krémhez a tojásokot a cukorral felmelegítjük, a tűzről levéve, kihűlésig keverjük.
  4. A csokit 5 dkg margarinnal gőz fellett megolvasztjuk.
  5. A tojásos cukrot az olvasztott csokival, a 20 dkg margarinnal összekeverjük, és ízlés szerint a mandula aromával ízesitjük.
  6. A kerek piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  7. Az összerakot piskótát négyfelé vágjuk, hogy megkapjuk a pillangó formát, majd kivűl is bevonjuk a krémmel.
  8. Végül fondant-nal bevonjuk, és díszitjük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

A legelső fondant tortám, amit egy kedves barátunk kislányának születésnapjára készítettem!

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...