r
Nosalty Logó

Pillangó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pillangó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    328 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4458.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.4 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3205 micro
Összesen 6366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojást kettéválasztjuk,a sárgáját a cukorral habosra verjük, és végül hozzáadjuk a tojások felvert habbját.
  2. Előmelegített sütőben kerek tortaformában megsütjük.
  3. A krémhez a tojásokot a cukorral felmelegítjük, a tűzről levéve, kihűlésig keverjük.
  4. A csokit 5 dkg margarinnal gőz fellett megolvasztjuk.
  5. A tojásos cukrot az olvasztott csokival, a 20 dkg margarinnal összekeverjük, és ízlés szerint a mandula aromával ízesitjük.
  6. A kerek piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  7. Az összerakot piskótát négyfelé vágjuk, hogy megkapjuk a pillangó formát, majd kivűl is bevonjuk a krémmel.
  8. Végül fondant-nal bevonjuk, és díszitjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7991
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

Fondant készítéséhez ajánlatok: Fondant - pillecukor, glükózsszirup nélkül Pillecukor fondant Dobtorta- fondant-nal díszítve

Receptkategóriák

A legelső fondant tortám, amit egy kedves barátunk kislányának születésnapjára készítettem!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!