adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
KRÉM
-
50 dkg tehéntúró
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg porcukor
-
20 dkg margarin
-
3 ek citromlé
MÁZ
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
932
Kalória
21.5g
Fehérje
96.8g
Szénhidrát
52.1g
Zsír
211.2g
Víz
180g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
56.1g
Cukor
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
8 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
KRÉM
-
83g tehéntúró123 kcal
-
13 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
MÁZ
-
56 kcal
-
57 kcal
-
7g cukor26 kcal
Összesen
932
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
46 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
KRÉM
-
500g tehéntúró735 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
24g citromlé5 kcal
MÁZ
-
336 kcal
-
343 kcal
-
40g cukor155 kcal
Összesen
5585
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
14g tojás18 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
KRÉM
-
21.2g tehéntúró31 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
8.5g margarin61 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
MÁZ
-
14 kcal
-
3.8g vaníliás pudingpor15 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
Összesen
238
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.1 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrát
-
Összesen 96.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 211.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
932
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.9 g
Zsír
-
Összesen 312.6 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8814.4 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1539 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 2984 mg
-
Nátrium 1555 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrát
-
Összesen 581 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 1267 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1221 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1486 micro
Összesen
5585
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.2 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
238
kcal
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, majd hozzáadjuk az olajat azzal is simára keverjük.
- A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csípet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgája masszába forgatjuk.
- Ezután kisebb adagokban beleszitáljuk a sütőporos kakaós lisztet.
- A piskóta masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, tű próba! Rácsra téve hűlni hagyjuk.
KRÉM
- A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a citromlét, majd újra kihabosítjuk!
- A teljesen kihűlt piskótát egy magasabb falu formába tesszük és rákenjük a túró tölteléket, ezután egy fél órára hidegre tesszük. Én vax fóliát használtam a formához!
MÁZ
- Közben elkészítjük a tetejére a mirindás krémet, az üditőt simára keverjük a vaníliás pudinggal és a cukorral majd állandó keverés mellett alacsony hőfokon sűrűre főzzük, a tűzről levéve tovább keverve langyosra hűtjük.
- Az ujjunkal ellenőrízzük, de nagyon vigyázzunk mert gyorsan túl hűlhet és akkor már nem terül a a süteményen!
- A hűtőből kivesszük a kissé megdermedt süteményt és óvatosan ráöntjük a közben langyosra hűlt mirindás krémet. Ez ahogy öntjük szétterül rajta, kenni nem kell.
- Fogyasztás előtt pár órára hidegre tesszük!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x32
Nagyon finom, mutatós, könnyed sütemény, érdemes kipróbálni.