Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes túrós lepénykék

Édes túrós lepénykék
Édes túrós lepénykék
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk egy hatalmas zsák krumplit, de sokáig tárolni nem tudom - a kamrában van a kazán... így krumplis recept jön krumplival édesen és sósan :). Csupa új, eddig nem próbált recept! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

ajánlat

Aki szereti a serpenyőben a sült krumplis pogácsát, annak ez is ízleni fog! Különlegessé teszi a túró, a reszelt citromhéj íze. Porcukorral, lekvárral, gyümölcsöntettel is nagyon finom! A gyerekeim ebéd után pillanatok alatt eltüntették :). Ebből az adagból 15 db lett.

Most készítettem először, de ezek után állandó szereplője lesz a konyhai repertoárnak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben főzzük meg, törjük át, hagyjuk kihűlni.
  2. A túrót csepegtessük le egy szűrőn, vagy nyomkodjuk ki egy konyharuhában.
  3. A 3 dkg vajat, tojásokat és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a sót, a citromhéjat, a túrót, és keverjük össze.
  4. Tegyük hozzá a burgonyát, lisztet, és ha szeretnénk, a mazsolát is.
  5. Dolgozzuk össze nyújtható tésztává, majd lisztes kézzel formáljunk kis lepénykéket. (Gluténmentesen készítettem, így nekem kissé lágyabbra kellett hagynom a tésztát, hogy megsülve ne legyen kőkemény. A tésztám kicsit ragadós maradt, ezért kanállal szaggattam kis lepényeket belőle.)
  6. A felforrósított vajban süssük meg (elektromos főzőlap 5-ös fokozat) a lepények mindkét oldalát pirosra. Szedjük konyhai papírtörlőre. Jó tanács! A sütéshez kellő 10 dkg vajat ne egyszerre tegyük a serpenyőbe, mert akkor az első adag lepényei magukba szívják az egészet!
  7. Majd melegen szórjuk meg vagy forgassuk meg ízesített porcukorban.
  • költség: 600 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 229
elküldve: 2
receptkönyvben: 328
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: 2

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes burgonyás pogácsa, túrós-burgonyás lepény serpenyőben

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nopara
nopara / nopara Thu, 2011-11-24 00:22

így este tízkor megkívántam, remélem gyorsan megfő a krumpli :) ... végül nekem nem nagyon jött össze, mert gyorsan odaégett a vajban, tiszta füst a lakás és nem tettem bele elég cukrot. sajnos.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2011-11-24 10:43

Hű, te aztán elszánt vagy! Este 10-kor!!! Sajnálom, h. nem jött össze! Ha odaégett, akkor túl forró lehetett a serpenyő és a vaj. A cukor már ízlés kérdése :) Esetleg nyugalmasabb körülmények között megér még egy próbát, nekem mindig ugyanúgy sikerül és a család ugyanúgy pillanatok alatt szétkapja, mint az első alkalommal! Sajnálom, h. bosszúságod lett vele!

mandie
mandie / mandie Tue, 2011-11-08 20:41

hahó!
imádom a krumplit "mindenfélefajtaformában", úgyhogy ezt is tuti elkészítem és tuti imádni fogom (kiv. a mazsolát!) :) !!!
üdv: mandie

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2011-11-09 08:09

Szia Mandie!

Remélem ízlik majd neked :) Készítettem már többször is a recept feltétele óta vacsorára, mert a gyerekek kérték! Azt hiszem ez egy recept igazi sikere :)) Üdv, Hajni

622
burgonya 50 dkg
tehéntúró 25 dkg
vaj 3 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
0.5 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
gluténmentes lisztkeverék 4 csapott ek
mazsola 5 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 1 ek
lekvár/ dzsem 1 ek