r
Nosalty Logó

Vaníliás tekercs

NS
Vaníliás tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

738
Kalória
17g
Fehérje
98.6g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
57.9g
Víz
353.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
58.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 2950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    231.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 2950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az öt tojássárgát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt könnyedén hozzákavarjuk a kikevert tojássárgához.
  3. A tepsit jól kikenjük, liszttel megszórjuk, beleöntjük a tésztát, és szétteregetjük. Forró sütőben hirtelen megsütjük, de ne hagyjuk kiszáradni.
  4. A megsült tésztát a tepsin még forrón megkenjük a vaníliás krémmel, és gyorsan összegöngyölítjük.
  5. A krémhez a tejből elveszünk 1 dl-t. A többibe belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk.
  6. Az 1 dl-t elkeverjük a pudingporral, a két tojássárgával. Ezt folytonos keverés közben beleöntjük a forró tejbe, és sűrűre főzzük.
  7. A megfőtt krémhez hozzákeverjük a vajat, és kissé még kavargatjuk. (A tölteléket előbb készítjük el, mint a tekercset.)
  8. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, hozzáadunk 2 ek olajat, és simára keverjük. Ezzel vonjuk be a kihűlt tekercset.

Recept infó

  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Édeskönyv receptje (Aldina kiadó) alapján. Krémes finom sütemény. Az egész családnak ízlett.

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...