Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini sárgabarackos cheesecake

Mini sárgabarackos cheesecake
Mini sárgabarackos cheesecake
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát, sztori...Az most igazából annyira nincs, egy kedves kis, újonnan vásárolt sütis könyvben akadtam erre a receptre, és annyira jópofák voltak ezek a mini cheesecake-ek, hogy iziben elkészítettem őket :).
Bővebben itt: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/08/sargabarackos-cheesecake-falatkak.html vagy itt:
http://www.facebook.com/groups/197044413663941/

hozzávalók / 2 adag

9 darabhoz

ajánlat

A szilikonos muffinforma ennél a sütinél nagyon jól jön, persze sima muffinsütőben is elkészíthető, gondolom, csak kicsit nehezebb lesz belőle kivadászni a sütiket. Mindenképpen várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, különben darabokra fog esni!
Használjunk görög joghurtot, ha van rá lehetőségünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük a kekszet egy zacskóba (én a visszazárhatós fagyasztóba tehető zacskót használtam), és egy nyújtófával addig üssük, míg el nem porlad az összes keksz. (Ezt Jamie Olivertől lestem el.)
  2. Öntsük a kekszet egy tálba, és adjuk hozzá az olvasztott margarint, keverjük alaposan el. A kekszes masszát osszuk el a 9 muffinforma alján, és egy kiskanál segítségével alaposan nyomkodjuk bele. Kb. 1/3-ig legyen a forma a keksszel.
  3. 50 g kristálycukrot 6 ek vízzel forraljunk fel egy kis lábasban, míg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a megmosott, kimagozott, félbevágott sárgabarackot, és pár percig kevergessük. Ne várjuk meg, hogy szétessen a barack, épp csak járja át a cukorszirup. Pici vizet még adhatunk hozzá, ha szükséges.
  4. A maradék 50 g kristálycukrot keverjük ki a krémsajttal, joghurttal és a tojással simára.Tegyünk a kekszes rétegre 3-3 evőkanálnyit a masszából.
  5. Előmelegített sütőben süssük. Mikor teljesen kihűltek, akkor fordítsuk meg őket, és könnyedén kiemelhetők a formából, ha jól dolgoztunk. Minden cheesecake tetejére tegyünk egy fél sárgabarackot.
  6. Hidegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 534
elküldve: 0
receptkönyvben: 190
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini sajttorta, barackos sajttorta, barackos cheesecake

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vszilvia
vszilvia Sat, 2013-10-26 19:32

Nagyon szuper, egyszerű recept és nagy gyengém a sajttorta, úgyhogy örültem ennek a receptnek. Én kicsit kevésnek találtam a vajat, féltem, hogy szétporlad majd a tészta, úgyhogy nagyjából 40g vajat adtam hozzá, így remekül egyben maradt. Mivel nem vlt épp kéznél barack vagy konzerv, így a keksz tetejére, a 2 réteg közé kentem egy kis igazi házi szilvalekvárt, arra ment a krémsajt. Az édes sajt és a kicsit savanykásabb szilva nagyon jó volt együtt. Ízlés szerint a tetejére is lehet még a szilvalekvárból tenni.

Köszönöm a receptet:) kedvenc lett!

EszterHun
EszterHun Wed, 2013-02-20 00:03

Megcsináltam ma, befőttel, hát nagyon finom, könnyű édesség lett! Egyedül a kekszes alj nem jött be, szanaszét porladt :( Ahelyett legközelebb vmi mást kell kitalálnom.. A teteje zseniális!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Wed, 2013-02-20 00:14

Kedves Eszter, sajnálom, hogy a kekszes alj nem jött be, ha jó alaposan le van nyomkodva a formába, akkor nem szabadna, hogy szétmálljon. Miután megsütötted, várd meg, hogy teljesen kihűljön a süti és akkor vedd csak ki,mert akkor a vaj is visszakeményedik és nem lesz puha a kekszes rész!!
Üdv:
Szofika

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sun, 2012-01-08 16:37

Kedves Szeag,
Természetesen befőttel is elkészíthető, biztos vagyok benne, hogy azzal is nagyon finom lesz.
Üdvözlettel:
Szofika

747
keksz 50 g
margarin 15 g
cukor 100 g
sárgabarack 5 db
krémsajt 200 g
joghurt 75 g
tojás 1 db
víz 6 ek