Mini sárgabarackos cheesecake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
9 darabhoz
Összesen
747
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
9 darabhoz
Összesen
1492
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 231.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 2006 micro
-
β-crypt 188 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
747
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.7 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 462.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 564 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 4012 micro
-
β-crypt 377 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 562 micro
Összesen
1492
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
9 darabhoz
- Tegyük a kekszet egy zacskóba (én a visszazárhatós fagyasztóba tehető zacskót használtam), és egy nyújtófával addig üssük, míg el nem porlad az összes keksz. (Ezt Jamie Olivertől lestem el.)
- Öntsük a kekszet egy tálba, és adjuk hozzá az olvasztott margarint, keverjük alaposan el. A kekszes masszát osszuk el a 9 muffinforma alján, és egy kiskanál segítségével alaposan nyomkodjuk bele. Kb. 1/3-ig legyen a forma a keksszel.
- 50 g kristálycukrot 6 ek vízzel forraljunk fel egy kis lábasban, míg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a megmosott, kimagozott, félbevágott sárgabarackot, és pár percig kevergessük. Ne várjuk meg, hogy szétessen a barack, épp csak járja át a cukorszirup. Pici vizet még adhatunk hozzá, ha szükséges.
- A maradék 50 g kristálycukrot keverjük ki a krémsajttal, joghurttal és a tojással simára.Tegyünk a kekszes rétegre 3-3 evőkanálnyit a masszából.
- Előmelegített sütőben süssük. Mikor teljesen kihűltek, akkor fordítsuk meg őket, és könnyedén kiemelhetők a formából, ha jól dolgoztunk. Minden cheesecake tetejére tegyünk egy fél sárgabarackot.
- Hidegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5968
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.
Ajánló
A szilikonos muffinforma ennél a sütinél nagyon jól jön, persze sima muffinsütőben is elkészíthető, gondolom, csak kicsit nehezebb lesz belőle kivadászni a sütiket. Mindenképpen várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, különben darabokra fog esni! Használjunk görög joghurtot, ha van rá lehetőségünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szofika
104 recept
Hát, sztori...Az most igazából annyira nincs, egy kedves kis, újonnan vásárolt sütis könyvben akadtam erre a receptre, és annyira jópofák voltak ezek a mini cheesecake-ek, hogy iziben elkészítettem őket :). Bővebben itt: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/08/sargabarackos-cheesecake-falatkak.html vagy itt: http://www.facebook.com/groups/197044413663941/