r
Nosalty Logó

Mini kalácsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Mini kalácsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kalácsok megkenéséhez

Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kalácsok megkenéséhez

Összesen 3294 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kalácsok megkenéséhez

Összesen 266 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3177.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 3294 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe egy csipet cukrot és lisztet teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A tej másik felébe beletesszük a sót, cukrot, 4 ek olajat, a két tojást, majd egy villával összekeverjük.
  3. A háromféle lisztet kimérjük egy nagy tálba, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos-cukros tejet, majd el kezdjük dagasztani a tésztát. Dagasztás közben hozzáadjuk a maradék olajat (ha túl lágy a tészta -ez függhet a tojások nagyságától- kis liszttel hintsük meg a tésztát és dolgozzuk bele, de óvatosan bánjunk a liszttel, nehogy kemény legyen a tészta). Akkor jó, ha elválik az edény falától, a kezünktől és szép hólyagos. Kézzel dagasztva kb. 15 perc.
  4. Letakarva, 1 órán át kelesztjük langyos helyen.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, bátran átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Kis cipókat formázunk, majd letakarva még 10-15 percig kelesztjük.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. A cipókat három egyenlő részre osztjuk. Kb. 20 cm-es rudakat sodrunk belőlük, majd hármas fonással kis kalácsokat készítünk (én meg szoktam sodorni a tésztát, így szép "mintája" lesz).
  8. Egy nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és erre fektetjük a kalácsokat.
  9. A fonatok találkozásánál és az oldalakat megkenjük olajjal, hogy ne ragadjanak össze és meg tudjanak nőni; majd 10 perc pihentetés után tojássárgájával kenjük meg a kalácsok tetejét, és tegyük a sütőbe.
  10. Készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14239
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reggelire friss, házi péksüteményt enni nagyon jó dolog.:) Gondoltam meglepem magunkat, így születtek ezek a kis kalácsok. A Karácsonyi kalácskoszorú tésztáját variáltam kicsit át. Vajjal és házi dzsemmel egy bögre forró tea, vagy kakaó kíséretében nagyon finom reggeli. A látvány, az illat és az íz mindenképpen kárpótol azért, hogy egy órával korábban "kellett" kelni reggel .:) 8 db egyenként kb. 15 dkg-os mini kalács készült. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezzel a módszerrel soha nem fő szét a bab, a...

Megannyi ételhez használunk hüvelyeseket, ha éppen nem kész konzervként, akkor száraz formában – ez utóbbinak pedig nem mindig zökkenőmentes az elkészítése. A főzés során előfordulhat, hogy szétfőnek, darabokra esnek a szemek: ezt kerülhetjük el az alábbi tippekkel.

Lakos Benedek

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?