Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás nélküli mini fánk

Tojás nélküli mini fánk
Tojás nélküli mini fánk
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető kis csemege hirtelen jött vendégeknek, vagy valami újdonságra vágyó uzsonnafalóknak. Gyerekekkel pedig külön élvezet kitalálni, hogy melyik fánkocskának milyen alakja van.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: gyümölcsjoghurttal leöntve tálalom, de a gyerekek szeretik üresen is. Fahéjas porcukorral megszórva is el tudom képzelni.


Vegán: szójatejjel elkészítve is nagyon finom!
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a cukrokkal.
  2. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, így egy egészen sűrű palacsintatésztát kapunk, ezt állni hagyjuk 15-20 percet.
  3. Miközben feltesszük az olajat a tűzre, habverővel 5 perc alatt simára keverjük a tésztát, hogy lazább legyen.
  4. Lapos evőkanálnyi tésztát kiveszünk, amit a közepesen meleg, bő olajba teszünk. Vigyázzunk, hogy a tészták a szaggatáskor ne érjenek össze, legyen helyük még nőni picit.
  5. Minden oldalukat aranybarnára sütjük, összesen kb. 6-7 perc alatt.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 140
elküldve: 2
receptkönyvben: 187
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

minifánk, farsangi minifánk, tojásmentes minifánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 13:08

Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat...megpróbálom elkészíteni...bár kicsit félve /nem a recepted miatt, hanem magam miatt/...de megoldom.
Köszi: Juli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-22 22:47

Köszönöm a gyors választ. Holnap szeretném elkészíteni...de ha olyan sűrűségű mint egy palacsinta tészta, ill. kicsit sűrűbb, akkor nem folyik szét az olajban amikor bele kanalazom? Nem lesz olyan mint a tükör tojás? Bocsi a buta kérdéseimért, de még nem csináltam fánkot sem /nem merek nekiállni/ és ez olyan egyszerűnek tűnt...nem szeretnék beégni vele...magam előtt sem.

veganya
VegAnya / veganya Sun, 2011-01-23 09:06

Szia! Elég sűrű palacsintatészta, vagy inkább laza nokedlitészta, sajnos nem tudom máshogy leírni.... Ha pontosan a recept szerint csinálod, akkor nem fog szétfolyni, ne aggódj! Először lehet, hogy túl sűrűnek fog tűnni, ezért kell állni hagyni, majd legalább 5 percig habverővel lazítani. Lehet, hogy először a habverő nehezen forgatja meg, de egy-két perc után lazulni fog a tészta. Így ha belekanalazod az olajba, nem szétfolyik, hanem kis gombóc formájúra ugrik. Az olajat pedig közepes méretű lábasba tedd, hogy magasan legyen. Ha egy picit hozzátapadna a lábas aljához a tészta, akkor kanállal finoman fel tudod emelni, nem fog sérülni a fánk. Ne tedd túl sűrűn egymás mellé őket, és ne legyen túl forró az olaj, így lesz pár percük a fánkoknak még picit dagadni, ezáltal lazulni is. Meglátod, megcsinálni sokkal egyszerűbb, mint leírni!!! :) Sok sikert hozzá, várom a beszámolót, hogyan sikerült! VegAnya

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-22 17:36

Szia! Nem egyértelmű, hogy mekkora a kanál...mokkás, teás, evő ill. merőkanál? Mennyi legyen a cukor? Kb: milyen állaga lesz ennek a tésztának? Ill. milyen állagúnak kell legyen?

veganya
VegAnya / veganya Sat, 2011-01-22 19:57

Szia! Bocsi, javítottam a receptet, evőkanállal mérem a cukrot. Az állaga sűrű palacsintatészta, ezért turmixolom, hogy picit lazább legyen. Ha a receptben szereplő mennyiséget használod, akkor megfelelő állagú lesz a tészta. Sok sikert! VegAnya

626
finomliszt 20 dkg
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
tej 2 dl
napraforgó olaj 2 dl