Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindenmentes almás

Mindenmentes almás
Mindenmentes almás
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesség iránti sóvárgásomat akartam "bűntelenül" kielégíteni. Olvastam Rick Stein berlini utazásai által ihletett almás receptjét, gondoltam, megsütöm egészségesebb hozzávalókkal. Így született ez a süti.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszolajat a xilit felével habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
  2. A mandulalisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásos masszához.
  3. A keveréket sütőpapírral bélelt vagy szilikon sütőformába öntjük, és a tetején elhelyezzük a vékony kicsumázott almaszeleteket, melyeket előzőleg a citrom levével meglocsoltuk a barnulás ellen.
  4. A maradék xilitet összekeverjük az őrölt fahéjjal, és rászórjuk az almára.
  5. A sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 225
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

i_3_14

Mióta szakács: 2016.01.03.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

almatorta, diétás almás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

170
mandulaliszt 25 dkg
foszfátmentes sütőpor 1 teáskanál
tojás 4 db
kókuszolaj 3 ek
xilit 10 dkg
fahéj 2 ek
alma 2 közepes db
citromlé 1 citromból nyert