Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói borjú

Milánói borjú
Milánói borjú
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borjú bécsi alternatívája lehet a vasárnapi asztalon. Ráadásul elkészítése is egyszerűbb, gyorsabb.
Régóta készítem, a receptet először itt láttam meg.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Burgonyapüré illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított borjúkarajt kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A hússzeleteket folpackba csomagolva húslapítóval (sima felületű, nehéz húsklopfolóval) fele vastagságúra (kb. 1 centisre) lapogatjuk(!)
  2. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy másik tányéron pedig összekeverjük a zsemlemorzsát és a parmezán sajtot.
  3. A húst először a tojásba mártjuk, majd beleforgatjuk a sajtos morzsába.
  4. Tálcára rendezve, fél órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.
  5. Az olívaolajat és a vajat összemelegítjük egy serpenyőben, és a hússzeleteket egy vagy két adagban kisütjük: kb. 4 percig az egyik oldalukat és megint ugyanennyi ideig a másikat is (vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek).
  6. Citromgerezdekkel tálaljuk: mindenki ízlése szerint lecsepegtetheti vele a húst.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 23 063
elküldve: 1
receptkönyvben: 238
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjú parmezános bundában, bundázott borjú

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

676
borjúkaraj 450 g
tojás 2 db
zsemlemorzsa 30 g
parmezán sajt 6 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 3 ek
olívaolaj 1 ek
citrom 0.5 db