r
Nosalty Logó

Milánói borjú

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Milánói borjú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 676 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1351 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1817.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 676 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3635.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    1328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1351 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított borjúkarajt kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A hússzeleteket folpackba csomagolva húslapítóval (sima felületű, nehéz húsklopfolóval) fele vastagságúra (kb. 1 centisre) lapogatjuk(!)
  2. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy másik tányéron pedig összekeverjük a zsemlemorzsát és a parmezán sajtot.
  3. A húst először a tojásba mártjuk, majd beleforgatjuk a sajtos morzsába.
  4. Tálcára rendezve, fél órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.
  5. Az olívaolajat és a vajat összemelegítjük egy serpenyőben, és a hússzeleteket egy vagy két adagban kisütjük: kb. 4 percig az egyik oldalukat és megint ugyanennyi ideig a másikat is (vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek).
  6. Citromgerezdekkel tálaljuk: mindenki ízlése szerint lecsepegtetheti vele a húst.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27352
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 23.

Ajánló

Burgonyapüré illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A borjú bécsi alternatívája lehet a vasárnapi asztalon. Ráadásul elkészítése is egyszerűbb, gyorsabb. Régóta készítem, a receptet először itt láttam meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek