r
Nosalty Logó

Sajtos szendvicskrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sajtos szendvicskrém
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 305 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 1222 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 288 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 305 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5166.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    3777 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1222 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, vagyha szeleteltet vásárolunk, összekockázzuk.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk.
  3. Egy kisebb tálba belekanalazzuk a vajkrémet, sózzuk, borsozzuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  4. Amennyiben szeletelt sajttal van dolgunk, akkor turmixoljuk össze az egészet.
  5. A krémet egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  6. Reggelire vagy suliszendvicsbe tökéletes.Rukkolával, kígyóuborkával vagy retekkarikákkal nagyszerű szendvicseket készíthetünk belőle.Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17262
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Ajánló

A rozsos vagy magos zsemléket kenjük meg sajtkrémmel és rukkolával, uborkával, vagy karikára vágott paprikával gazdagítsuk a szendvicset.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Iskolakezdéskor újból bele kell szoknunk a szendvicsgyártásba! Ha ezt a krémet készítjük a családnak, akkor reggel nem kell gondolkodnunk, mit tegyünk gyermekünk aznapi szendvicsébe. Csak benyúlunk a hűtőbe, elővesszük a szendvicskrémet, megkenjük a rozsos kifliket, zsömléket, és máris készen van a nagyszerű étek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.