r
Nosalty Logó

Mignon 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Mignon 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Összesen 679 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Összesen 5428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 679 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3220.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1800 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 5428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatekercsnél leírtak szerint 4 tojásból gáztepsinyi méretű piskótát sütünk.
  2. Töltelék alapkrém készítése:
  3. A tojás sárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. A tűzről lehúzva belekeverjük a vajat és kihűtjük.
  4. Kávés töltelék készítése:
  5. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk az előzetesen főzéssel harmadára sűrített és lehűtött kávét, és az alapkrém harmadát. Jól összekeverjük.
  6. Csokis töltelék készítése:
  7. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit és az alapkrém harmadát.
  8. Grillázs töltelék készítése:
  9. A diót szárazon felhevített serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  10. Egy másik serpenyőben a kristálycukrot világos színűre karamellizáljuk, és beleöntjük a diót, megkeverjük, lehúzzuk a tűzről. Kivajazott vagy olívaolajjal kikent tálra öntjük.
  11. Miután kihűlt, nejlonzacskóba téve, pl. klopfoló segítségével összetörjük a grillázst.
  12. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk az alapkrémet, végül belekeverjük a grillázs darabokat.
  13. Összeállítás:
  14. A piskótát hat egyenlő részre vágjuk.
  15. Három piskótalapra rásimítjuk a három különféle ízű tölteléket, rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
  16. Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.
  17. Máz készítése:
  18. A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  19. Bevonás:
  20. Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, és lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
  21. Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 79589
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 27.

Ajánló

A bevonómázat készíthetjük citrom levével is, besűrített fekete kávéval, vagy sűrű kakaófőzettel. De használhatunk boltban kapható tortabevonó-mázat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családunkban a felnőtt gyerekek imádják a házi készítésű mignont. Elkészítése kétségkívül macerás, de néha rá tudnak venni, hogy nekiálljak.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...