r
Nosalty Logó

Mézeskalács Bettyke konyhájából

NS
Mézeskalács Bettyke konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

396
Kalória
6.9g
Fehérje
62.3g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
20.8g
Víz
86.2g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
24.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    747.9 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 4733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 375 kcal

Elkészítés

  1. A zsírt, a mézet és a vajat összeolvasztjuk.
  2. A lisztet, a fűszereket, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük. Ezután beletesszük a tojást és a tejfölt, majd az olvasztott elegyet.
  3. Jól összedolgozzuk. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha nagyon ragad, kevés lisztet tehetünk hozzá.
  4. Egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
  5. Fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és formákat szúrunk ki belőle. Közepes lángon 8 percig sütjük.
  6. Ha kihűlt, cukormázzal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tavaly ajándékba sütöttem, idén csak kedvtelésből. Ami jó benne, hogy ez nem szárad ki. Puha marad nagyon sokáig. És isteni finom.:)

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...