Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács Bettyke konyhájából

Mézeskalács Bettyke konyhájából
Mézeskalács Bettyke konyhájából
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly ajándékba sütöttem, idén csak kedvtelésből. Ami jó benne, hogy ez nem szárad ki. Puha marad nagyon sokáig. És isteni finom.:)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt, a mézet és a vajat összeolvasztjuk.
  2. A lisztet, a fűszereket, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük. Ezután beletesszük a tojást és a tejfölt, majd az olvasztott elegyet.
  3. Jól összedolgozzuk. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha nagyon ragad, kevés lisztet tehetünk hozzá.
  4. Egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
  5. Fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és formákat szúrunk ki belőle. Közepes lángon 8 percig sütjük.
  6. Ha kihűlt, cukormázzal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 852
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fűszeres mézes, puha mézeskalács, karácsonyi mézesfigurák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
cukor 8 ek
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
mézeskalács fűszerkeverék 3 kávéskanál
sertészsír 7 dkg
vaj 7 dkg
méz 10 ek
szódabikarbóna 1 tk
finomliszt 60 dkg
tejföl 2 ek
1 csipet