r
Nosalty Logó

Mézeskalács 20. - színes cukorral

NS
Mézeskalács 20. - színes cukorral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

731
Kalória
10.5g
Fehérje
156.4g
Szénhidrát
8.4g
Zsír
30.4g
Víz
47.9g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
92.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    2353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    938.2 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. A mézben felolvasztjuk a vajat.
  3. A mézet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és beleüljük a tojást
  4. Összegyúrjuk az egészet, ha kell még hozzáöntünk egy kis vizet. Jól gyúrható, inkább lágy, mint kemény tésztát kell, hogy kapjunk.
  5. Letakarjuk, 1 napig pihentetjük hűtőben.
  6. A nagyobb formákhoz 4-5 mm-esre, akisebbekhez 3 mm-esre nyújtjuk.
  7. A mázhoz a tojásfehérjéhez hozzáöntjük a porcukrot, robotgéppel addig keverjük, míg sűrű és fényes lesz. Akkor jó, ha lassan folyik le a habverőről.
  8. Ekkor hozzáadjuk a citromlevet/ecetet. Ételfestékkel színezhetjük.
  9. A mázt tölcsér alakú zacskóba töltve díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sokáig kerestem a számomra tökéletes mézeskalács receptjét, ami másnapra megpuhul, és megmarad sütés közben a formája. Íme, meglett. Nem emlékszem pontosan, de egy hobby könyv sorozatból való a recept.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...