Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács 20. - színes cukorral

Mézeskalács 20. - színes cukorral
Mézeskalács 20. - színes cukorral
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig kerestem a számomra tökéletes mézeskalács receptjét, ami másnapra megpuhul, és megmarad sütés közben a formája. Íme, meglett. Nem emlékszem pontosan, de egy hobby könyv sorozatból való a recept.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

A sütés gyorsan megvan, a díszítés a macerás,de megéri :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. A mézben felolvasztjuk a vajat.
  3. A mézet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és beleüljük a tojást
  4. Összegyúrjuk az egészet, ha kell még hozzáöntünk egy kis vizet. Jól gyúrható, inkább lágy, mint kemény tésztát kell, hogy kapjunk.
  5. Letakarjuk, 1 napig pihentetjük hűtőben.
  6. A nagyobb formákhoz 4-5 mm-esre, a kisebbekhez 3 mm-esre nyújtjuk.
  7. A mázhoz a tojásfehérjéhez hozzáöntjük a porcukrot, robotgéppel addig keverjük, míg sűrű és fényes lesz. Akkor jó, ha lassan folyik le a habverőről.
  8. Ekkor hozzáadjuk a citromlevet/ecetet. Ételfestékkel színezhetjük.
  9. A mázt tölcsér alakú zacskóba töltve díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 755
elküldve: 6
receptkönyvben: 339
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

színes, vidám mézeskalács, cukorgyönggyel dekorált puha mézeskalács

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Furita
Furita / Furita Wed, 2014-12-03 15:11

Imádom ezt a receptet! A legjobb mézeskalács recept! :D Köszönöm neked! :D

Sali7
Sali7 Mon, 2013-12-09 21:55

Hogyan olvasztom fel a mézben a vajat?:$ A sima vajolvasztás a mikróban után bonyolultabbat még nem próbáltam:$
Ráadásul a barátomnál tervezzük sütni, ahol nincs mikró...:)

HuggableHam
HuggableHam Mon, 2011-12-19 11:04

Hogyan tudod a gyöngycukrot ráragasztani a sütire? Most fogom először csinálni, és nem tudom, mivel "ragasztgassam" :)

s.anna
Anna 2. / s.anna Tue, 2011-12-20 00:11

Zsákból rányomom a cukormázat, de először csak oda nyomok, ahol akarom, hogy legyen gyöngy. Egy tálkába teszem a gyöngyöket, belenyomom a sütit és tovább díszítem a mázzal.

kati.ptk
kati.ptk Tue, 2011-11-29 14:01

nagyon szépek lettek a figurák! gondolom az ízük is nagyon jó! :)
elárulnád, hogy hol találtál emberke alakú formát? nagyon keresem, de sehol sem lelem :(

s.anna
Anna 2. / s.anna Tue, 2011-11-29 19:17

szia Kati!
Kaptuk tavaly előtt, de úgy tudom tescóból van. Egy nagy kerek átlátszó műanyag dobozban volt vagy 30 darab. Remélem tudtam segíteni.

ajobis
ajobis Mon, 2011-11-14 20:40

Jól hangzik a recept, de mennyi idő múlva puhul meg? Nekem többnyire kemény marad a süti...

s.anna
Anna 2. / s.anna Tue, 2011-11-15 18:48

Ha kertes házban laksz ahol párásabb a lebegő, akkor ha egy tálban van akkor is másnapra megpuhul.Ha panelban laksz, akkor fém dobozba teszed, középre meg egy kis poharat benne egy nedves papírtörlővel vagy zsepivel és másnapra megpuhul.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-24 09:42

Nagyon jól néz ki, az életben, és a képeken is. Nagyon ajánlom mindenkinek! Ez számomra a tökéletes mézeskalács recept. Könnyen elkészíthető, még nekem is. Olyan gyorsan elkészült, mintha nem is dolgoztam volna vele...:)

Köszönöm Anna!

Üdv. Visco

731
finomliszt 500 g
porcukor 150 g
méz 250 g
vaj 50 g
mézeskalács fűszerkeverék 3 kávéskanál
szódabikarbóna 4 kk
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
porcukor 200 g
ecet 3 csepp
ételfesték 2 csepp