r
Nosalty Logó

Mézeskalács 20. - színes cukorral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács 20. - színes cukorral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 731 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 351 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 731 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    2353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938.2 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. A mézben felolvasztjuk a vajat.
  3. A mézet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és beleüljük a tojást
  4. Összegyúrjuk az egészet, ha kell még hozzáöntünk egy kis vizet. Jól gyúrható, inkább lágy, mint kemény tésztát kell, hogy kapjunk.
  5. Letakarjuk, 1 napig pihentetjük hűtőben.
  6. A nagyobb formákhoz 4-5 mm-esre, akisebbekhez 3 mm-esre nyújtjuk.
  7. A mázhoz a tojásfehérjéhez hozzáöntjük a porcukrot, robotgéppel addig keverjük, míg sűrű és fényes lesz. Akkor jó, ha lassan folyik le a habverőről.
  8. Ekkor hozzáadjuk a citromlevet/ecetet. Ételfestékkel színezhetjük.
  9. A mázt tölcsér alakú zacskóba töltve díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 31211
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 24.

Ajánló

A sütés gyorsan megvan, a díszítés a macerás,de megéri :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokáig kerestem a számomra tökéletes mézeskalács receptjét, ami másnapra megpuhul, és megmarad sütés közben a formája. Íme, meglett. Nem emlékszem pontosan, de egy hobby könyv sorozatból való a recept.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, az életben, és a képeken is. Nagyon ajánlom mindenkinek! Ez számomra a tökéletes mézeskalács recept. Könnyen elkészíthet?, még nekem is. Olyan gyorsan elkészült, mintha nem is dolgoztam volna vele...:) Köszönöm Anna! Üdv. Visco

ajobis

Jól hangzik a recept, de mennyi id? múlva puhul meg? Nekem többnyire kemény marad a süti...

Törölt felhasználó

Ha kertes házban laksz ahol párásabb a lebeg?, akkor ha egy tálban van akkor is másnapra megpuhul.Ha panelban laksz, akkor fém dobozba teszed, középre meg egy kis poharat benne egy nedves papírtörl?vel vagy zsepivel és másnapra megpuhul.

Törölt felhasználó

nagyon szépek lettek a figurák! gondolom az ízük is nagyon jó! :) elárulnád, hogy hol találtál emberke alakú formát? nagyon keresem, de sehol sem lelem :(

Törölt felhasználó

szia Kati! Kaptuk tavaly el?tt, de úgy tudom tescóból van. Egy nagy kerek átlátszó m?anyag dobozban volt vagy 30 darab. Remélem tudtam segíteni.

Törölt felhasználó

köszi, utána nézek! :)

HuggableHam

Hogyan tudod a gyöngycukrot ráragasztani a sütire? Most fogom el?ször csinálni, és nem tudom, mivel "ragasztgassam" :)

Törölt felhasználó

Zsákból rányomom a cukormázat, de el?ször csak oda nyomok, ahol akarom, hogy legyen gyöngy. Egy tálkába teszem a gyöngyöket, belenyomom a sütit és tovább díszítem a mázzal.

Törölt felhasználó

Hogyan olvasztom fel a mézben a vajat?:$ A sima vajolvasztás a mikróban után bonyolultabbat még nem próbáltam:$ Ráadásul a barátomnál tervezzük sütni, ahol nincs mikró...:)

Törölt felhasználó

Szia! Én a gázt?zhelyen egy lábasban olvasztottam fel!

Furita

Imádom ezt a receptet! A legjobb mézeskalács recept! :D Köszönöm neked! :D

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?