r
Nosalty Logó

Mézeskalács főzött krémmel töltve

Nemes-Pádár Csilla
Mézeskalács főzött krémmel töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

főzött krém

cukormáz

1174
Kalória
13.5g
Fehérje
154.3g
Szénhidrát
56.5g
Zsír
40.5g
Víz
30g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
84.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

főzött krém

cukormáz

Összesen 1174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

főzött krém

cukormáz

Összesen 7037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

főzött krém

cukormáz

Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    338.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4978 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1908 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    926 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 7037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 372 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk. A tésztát ezután kb. fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk (kör alakokat a töltött kalácshoz, csillag alakokat a díszítéshez). A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  3. A kisült mézeseket tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük a mázat.

főzött krém

  1. 3 evőkanál finomlisztet, 3 evőkanál porcukrot és az egy csepp vanília aromát összekavarjuk. Ezután a 3 dl tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük.
  2. A megfőtt krémet kihűtjük.
  3. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk 15 dkg margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz.
  4. A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel. Egy kör alakú tészta, krém, és a tetejére megint egy kör alakú tészta.

cukormáz

  1. Vizet forralunk egy lábasban, és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a két tojásfehérjét. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz.
  2. A mézeskalácsok tetejét ezzel a szép fehér mázzal megcsurgatjuk.
  3. Mikor a máz kezd megszilárdulni, akkor a mézeskalács-csillagokkal díszítjük. Cukorgyöngyöt is tehetünk még a tetejére, ha van otthon, és szeretnénk még jobban díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez egy saját recept, ugyanis úgy gondoltam, hogy egy kicsit kísérletezem, és a szokásos, szárazabb típusú mézeskalács helyett egy különleges, krémmel töltött és cukormázzal díszített mézeskalácsot hozok létre.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...