Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács főzött krémmel töltve

Mézeskalács főzött krémmel töltve
Mézeskalács főzött krémmel töltve
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy saját recept, ugyanis úgy gondoltam, hogy egy kicsit kísérletezem, és a szokásos, szárazabb típusú mézeskalács helyett egy különleges, krémmel töltött és cukormázzal díszített mézeskalácsot hozok létre.

hozzávalók / 6 adag

tészta

főzött krém

cukormáz

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk. A tésztát ezután kb. fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk (kör alakokat a töltött kalácshoz, csillag alakokat a díszítéshez). A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  3. A kisült mézeseket tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük a mázat.

főzött krém

  1. 3 evőkanál finomlisztet, 3 evőkanál porcukrot és az egy csepp vanília aromát összekavarjuk. Ezután a 3 dl tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük.
  2. A megfőtt krémet kihűtjük.
  3. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk 15 dkg margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz.
  4. A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel. Egy kör alakú tészta, krém, és a tetejére megint egy kör alakú tészta.

cukormáz

  1. Vizet forralunk egy lábasban, és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a két tojásfehérjét. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz.
  2. A mézeskalácsok tetejét ezzel a szép fehér mázzal megcsurgatjuk.
  3. Mikor a máz kezd megszilárdulni, akkor a mézeskalács-csillagokkal díszítjük. Cukorgyöngyöt is tehetünk még a tetejére, ha van otthon, és szeretnénk még jobban díszíteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 650
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes-Pádár Csilla

Mióta szakács: 2015.08.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes mézeskalács, töltött mézes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1174
margarin 25 dkg
finomliszt 50 dkg
méz 1 ek
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
porcukor 15 dkg
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
porcukor 3 ek
margarin 15 dkg
vaníliaaroma 1 csepp
tojásfehérje 2 db
porcukor 30 dkg
vaníliaaroma 1 csepp