r
Nosalty Logó

Mézeskalács 20. - színes cukorral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács 20. - színes cukorral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 731 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 351 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 731 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    2353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938.2 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. A mézben felolvasztjuk a vajat.
  3. A mézet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és beleüljük a tojást
  4. Összegyúrjuk az egészet, ha kell még hozzáöntünk egy kis vizet. Jól gyúrható, inkább lágy, mint kemény tésztát kell, hogy kapjunk.
  5. Letakarjuk, 1 napig pihentetjük hűtőben.
  6. A nagyobb formákhoz 4-5 mm-esre, akisebbekhez 3 mm-esre nyújtjuk.
  7. A mázhoz a tojásfehérjéhez hozzáöntjük a porcukrot, robotgéppel addig keverjük, míg sűrű és fényes lesz. Akkor jó, ha lassan folyik le a habverőről.
  8. Ekkor hozzáadjuk a citromlevet/ecetet. Ételfestékkel színezhetjük.
  9. A mázt tölcsér alakú zacskóba töltve díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 214
  • Össznézettség: 32168
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 24.

Ajánló

A sütés gyorsan megvan, a díszítés a macerás,de megéri :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokáig kerestem a számomra tökéletes mézeskalács receptjét, ami másnapra megpuhul, és megmarad sütés közben a formája. Íme, meglett. Nem emlékszem pontosan, de egy hobby könyv sorozatból való a recept.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek