Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes áfonyás béles

Mézes áfonyás béles
Mézes áfonyás béles
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt gondolom, nem mindenki szereti a mézes sütiket. Lehet, hogy tévedek, és én kivételes egyén vagyok. Ezek közé tartozom én is. Még nem gondolkoztam azon, vajon mi az oka, de az émelygés kap el a méz láttán. Gyerekkoromban, úgy 4 évesre emlékszem vissza (akkoriban váltak el a szüleim), az édesapám méhészkedett. Akkoriban a lépes mézet nagyon szerettem. Alig vártam, hogy kivegye a kaptárból, és belenyalhassak. Hát ez lett az eredménye, mára már nem vagyok oda érte. Ezt a bélest Gasztromagazinból néztem ki, és csak azért került rá a választásom, mivel áfonyát tartalmaz, illetve lekvárt. Ez a nemes, ínycsiklandó gyümölcs pedig az én legjobban szeretett gyümölcsöm. A süti íze állítólag finom lett, mások döntötték el helyettem, ezért érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével sima tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük egy nylon tasakba.
  3. Négyfelé osztjuk a lehűtött tésztát, és lisztezett nyújtótáblán vékonyan kinyújtjuk, 30x20 cm-es darabokra.
  4. A lapokat kettesével sütjük ki egy sütőlemezen, amit szilikon lappal bélelünk ki. 165 fokon 8 perc alatt sütjük ki.
  5. Elkészítjük a krémet. Amikor a lapok kisültek, hagyjuk kihűlni őket.

Töltelék

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kihűlt tejbegrízt, melyet előzőleg 5 dl forrásban lévő, cukrozott tejben a búzadarát 3-4 percig megfőztük.
  2. Az első lapra rákenjük a grízes krém felét. Erre jön a második lap, amin egyenletesen eloszlatjuk a házi áfonyalekvárt. A harmadik lapra a grízes krém másik felét kenjük, majd rátesszük a negyedik lapot, jól lenyomkodjuk.
  3. Folpack fóliával letakarva legalább egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Porcukorral megszórva, éles késsel felszeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes béles, mézes sütemény, tejbegrízes mézes krémes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1121
tojás 1 db
porcukor 10 dkg
1 csipet
vaj 5 dkg
méz 1 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
finomliszt 30 dkg
citromlé 1 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
tej 5 dl
búzadara 100 g
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
áfonyadzsem 10 dkg
porcukor 3 dkg