Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes szilvakocsonya

Mézes szilvakocsonya
Mézes szilvakocsonya
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is olyan recept, amit évek óta nézegetek :) Most jött el az ideje! Finom, kellemes, különleges, aromás - a bor és a rum nem erős benne, épp csak finoman körüllengi a szilvát. A fotón csak harmadnyi adag van, gondoltam próbának elég ennyi... de bevállalhattam volna az egész adagot is ;) A passzírozás macerás, nekem legalábbis pici, sűrű szűrőm van - lassan haladtam vele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szilvának számos jótékony hatása van. Így elkészítve különleges, könnyű és még a sütőt sem kell bekapcsolni a desszerthez :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, felét -2/3-át (az érettebbeket) leturmixoljuk és átszűrjük (szitán, szűrőn átpasszírozzuk, hogy a szilva héja ne legyen benne a masszában).
  2. A bort és a likőrt/rumot egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, beletesszük a zselatinport. Felfőzzük, 1-2 percig forraljuk, amíg a zselatin teljesen el nem olvad benne. Tűzről lehúzzuk, hagyjuk kissé hűlni.
  3. A maradék szilvát vékonyra szeljük.
  4. A szilvapürében elkeverjük a mézet, a zselatinos főzetet, majd beletesszük a feldarabolt szilvát is.
  5. Kb. 1 literes őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleöntjük a szilvás masszát, elsimítjuk. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni 4-5 órát, de akár 1 éjszakát is.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 539
elküldve: 3
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-vörösboros szilvakocsonya, szilvakocsonya mézesen, szilvapüré

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fésűsné
Fésűsné Sun, 2012-09-02 18:41

Elkészítettem, de nekem nem volt szűrőm ezért az egész turmixolt pépet kevertem össze a zselés borral. Mindenkinek ízlett. Nagyon finom volt.

Reta
Reta Sun, 2012-08-19 14:47

Elfelejtettem megkérdezni hogy ezt a kocsonyát lehet tárolni is több ideig (mondjuk télire), vagy azonnal felhasználható, és milyen formában tárolható??

Reta
Reta Sun, 2012-08-19 14:39

Nagyon jol néz ki. De mik azok a fehéres darabok ? mintha barack magok lennének lehéjazva - és a sötét szin talán a szilva szemek amelyek még nem '' olvadtak '' el, nem föttek el ?? Lehet hogy most hülyeséget kérdek de ez a kép nagyon ??? magyarázata meg nincs hogy mi van elrejtve benne.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2012-08-21 15:22

Szia Reta!
Tárolni pár napig lehet csak ez a kocsonyát, nem tartható el télire. A másik kérdésed nem igazán értem... Ahogy írtam a szilva felét vagy 2/3-át turmixolod, majd passzírozod, hogy héjmentes legyen a szilvapüré = ez a barnás rész. Ehhez készíted el a boros, ízesített zselatint, amit összekeversz a szilvapürével. A maradék szilvaszemeket darabolod tetszőlegesen és kevered a zselés szilvapüréhez. Tálba borítod, kihűtöd, szeled :) A szilvát egyáltalán nem kell főzni! Azt hiszem egyértelmű a recept leírása, elkészítése. Bár a héten nem nagyon vagyok net előtt, de kérdezz - szívesen válaszolok!

Milumano
Milumano / Milumano Fri, 2012-08-17 20:05

Finomnak tűnik.Megszeretném Én is csinálni. :) Lehet hülyeséget írok de vajon paradicsom passzirózóval nem tudnám megcsinálni?

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-08-17 20:54

Szia! Szerintem nem hülyeség, bármi jó, ami hatékonyan elválasztja a szilvahéját :) Hajni

313
szilva 1.5 kg
vörösbor 1 dl
zselatin 2.5 dkg
rum 3 ek
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
fahéj 0.5 kávéskanál
méz 5 ek