r
Nosalty Logó

Birsalmasajt a sütőből

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Birsalmasajt a sütőből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 362 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1132.6 g
  • Cukor
    849 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 4342 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birset megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (ne érjenek össze). 10-12 db fér egy tepsire, amiből (a birs méretétől függően) 2-2,5 kg tiszta pürénk lesz.
  2. 150 fokra előmelegített sütőben 2 óráig sütjük a birset. Hústűvel szúrjuk át, ha könnyen átmegy a tű, kész a birs.
  3. Hagyjuk langyosra hűlni, vágjuk négyfelé, és magozzuk ki, húzzuk le a héját.
  4. A gyümölcshúst vagy szitán törjük át, vagy merülőmixerrel pépesítsük.
  5. A cukrot, citromlevet tegyük egy lábasba, adjunk hozzá kb. 1 dl vizet, és melegítsük addig, amíg a cukor fel nem olvad.
  6. A cukros levet keverjük a gyümölcspüréhez, majd vastag aljú edényben főzzük takaréklángon 60 percig. Időnként keverjük át, figyelve, hogy az alja le ne égjen! Vigyázzunk, a forró püré pukkan, köpköd, meg ne égessük magunkat!
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítsük szét a gyümölcspürét, majd 50 fokos tepsiben szárítsuk. Ha napos, szeles az idő, vékony konyharuhával leterítve kitehetjük a napra is száradni, vagy sütisütés után, a langyos sütőbe is bemehet. 1-2 hét alatt szárad tökéletesre. Én át szoktam forgatni időnként, hogy mindkét oldala egyenletesen tudjon száradni.
  8. Zsírpapír között, hűtőben szoktam tárolni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 575
  • Össznézettség: 63938
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Ajánló

Magában, sütibe... okkal, ok nélkül... az egyik legzseniálisabb találmány ez!

Receptkategóriák

Évekkel ezelőtt kaptam egy Reader's Digest könyvet, abból származik a recept. Azért teszem közzé, mert szerintem így sokkal egyszerűbb előkészíteni a birset. Ugyanolyan zseniálisan finom lesz, mint hagyományos módon elkészítve. Persze érződik némi különbség, mint a héjában főtt krumpli és a megpucolt, főtt krumpli között. :) A recept eredeti aránya ugyanannyi cukor, mint amennyi a tiszta püré súlya. Nekem úgy nagyon édes, elvész a birs íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...