Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres birsalmasajt

Fűszeres birsalmasajt
Fűszeres birsalmasajt
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Második nekifutásom, mert az első híg lett, lekvárként végezte. Nem hiába, ehhez is kell a tapasztalat. Ez is még szikkasztásra vár, de jó úton haladok vele.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat alaposan folyó víz alatt átmossuk, felnegyedeljük, magházukat kivágjuk, majd még kisebb darabokra vágjuk, hogy hamarabb megfőjön.
  2. Rácsavarjuk egy citrom és egy narancs levét (de akár a héjukat is belereszelhetjük, úgyis mindjárt itt a karácsony).
  3. Az almát a narancs- és citromlével feltesszük forralni. Hozzáadjuk a gyümölcscukrot és a fűszereket, és addig főzzük, míg az alma megpuhul. Akkor botmixerrel összetörjük,
  4. Hideg vízzel kiöblített tálkába töltjük. A feltöltés előtt tehetünk a tál aljába diót, mandulát, aszalt gyümölcs darabokat is, hogy színesebb, még ízletesebb legyen a csemegénk.
  5. Ha kihűlt, hagyjuk az edényben 2-3 napig állni, szikkadni, ezután már kivehetjük, és hűvös helyen tovább száríthatjuk. Lyukacsos dobozban hosszabb ideig is eltartható, hűvös helyen.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 788
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

birssajt, birsalma sajt fűszeresen, fahéjas kardamomos birssajt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

86
birs 70 dkg
citromlé 1 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
gyümölcscukor 20 dkg
fahéj 1 teáskanál
kardamom 1 kávéskanál