r
Nosalty Logó

Mézes puszedli Jolán konyhájából

Jolán
Mézes puszedli Jolán konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Puszedli

Tojáshab

928
Kalória
15.8g
Fehérje
166.9g
Szénhidrát
24g
Zsír
63.7g
Víz
127.9g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
89.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puszedli

Tojáshab

Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puszedli

Tojáshab

Összesen 4650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puszedli

Tojáshab

Összesen 335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    4480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    834.3 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

Puszedli

  1. A langyos mézet, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, és ezzel is jól kihabosítjuk.
  2. Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Ezt a lisztes keveréket a tojásos keverékkel eldolgozzuk.
  3. A tésztát 30 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük, és hengerré sodorjuk. Bekapcsoljuk a sütőt, és 190 fokra állítjuk légkeveréssel!! A tésztából diónyi darabokat vágunk, gömbölyítjük, majd tenyerünkben ellapítjuk, és pár centi távolságra sütőlemezre tesszük őket.
  4. 8-10 percig sütjük őket, nem szabad megégniük, jobb, ha kicsit inkább puhák... úgy is megkeményedik, amikor kihűl!
  5. A tojáshabhoz a cukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Ezután géppel, magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét.
  6. Egy szélesebb, mély tálba öntünk a lágy felvert habból, és belerakunk néhány sütit, amit fakanállal jól megforgatunk benne, majd óvatosan sütőlapra teszünk. Ezt tovább ismételjük, amíg el nem fogynak.:-) Így lesznek szép márványosak!!
  7. Berakjuk a sütőbe..., és 1 éjszakát száradni hagyjuk! Ott biztonságos helyen vannak.:-) Másnap dobozba tehetjük őket...és fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretem a puszedlit.... és kerestem azt az ízt, ami olyan meghatározó ennél a sütinél. Hát megtaláltam, és ez a kardamom!!! Nos, ez mindenképp kell bele.. ez adja azt a bizonyos ízt...:-) Szerintem nem helyettesíthető a mézeskalács fűszerrel... kihagyhatatlan.... Nekem egész Londonig kellett utaznom, hogy beszerezzem :-) Általában karácsony tájékán sütöm ezt a finomságot, és hát isteni... süssétek.. süssétek! Szép ünnepeket :-)

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek