r
Nosalty Logó

Mézes pácolt lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barny
Mézes pácolt lazac
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 353 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3528 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 353 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.2 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18465.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    14159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 3528 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacfiléről éles kés segítségével távolítsuk el a halbőrt, majd egy csipesszel szálkátlanítsuk. (Egész filét használjunk, ne szeleteket!)
  2. Készítsünk elő egy szaftmixert (manuálisan habverővel is készíthető), és ennek segítségével készítsük el a páclevet.
  3. Helyezzük a mixelő edénybe az olajat, ecetet, mézet, mustárt és az apróra tépett kaprot. Kb. 3 percig mixeljük, amíg egy mártás sűrűségű folyadékot nem kapunk.
  4. A halfilénket dörzsöljük be minden oldalról a sóval. A sómennyiség viszonylag nagy, de erre szükség van a pácolási folyamat beindításához.
  5. A besózott halat tegyük egy tepsibe vagy műanyag tálba, és öntsük rá a páclevünket, hűtőben tárolva négy napon át többször forgassuk át a lében.
  6. Felhasználás előtt kézzel húzzuk le róla páclevet, és deszkán éles késsel vékonyan szeleteljük fel.
  7. Ez egy nagyon kedvelt előétel. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4550
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám – Előételek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek