Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes ostya

Mézes ostya
Mézes ostya
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén Húsvétkor eléggé merész voltam, és csupa olyan sütit készítettem, amiket eddig még sohasem. :D Ez a recept már legalább 5 éve figyelt, és türelmesen várt a fiókomban... Pedig, ha tudtam volna, mármint, ha emlékeztem volna, hogy ez ennyire finom, már rég "megsütöttem volna". Ráadásul pikk-pakk megvan, és nagyon finom!!! Csak nehéz várni vele pár órát, esetleg fél napot, hogy összeérjenek az ízek!

hozzávalók / 5 adag

Az ostyához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban 40 dkg cukrot (nekem elég édes volt, lehet hogy kevesebb is elég lett volna) 4 egész tojást állandóan kevergetve felforralunk, 10 percig forrjon is!
  2. Levesszük a tűzről, kis hűlés után belekeverjük a vajat.
  3. Egy másik lábasban 2 dl mézet felforralunk, és 25 dkg diót beleforgatunk, egy kis pörkölt illata legyen, de ne égjen meg!
  4. Az előző kihűlt masszával összekeverjük.
  5. Ezzel a krémmel töltjük az ostyalapokat, én 4 ostyalapot használtam el ehhez.
  6. A tetejére gőz felett 1 evőkanál olajjal összekevert csokit olvasztunk, és ezzel vonjuk be.
  7. Érdemes néhány órára hűtőbe tenni fogyasztás előtt!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 37 252
elküldve: 11
receptkönyvben: 325
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

diós krémmel töltött ostya, diós mézes nápolyi csokiöntettel, házi diós nápolyi

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

platinakuka
platinakuka Wed, 2016-02-24 00:35

Szia!
Körülbelül mekkora ostyalapokat használtál? :) (Nekem már egy ideje A/4-es méretű figyel a szekrényben, mondjuk nagy királyság lenne, ha pont akkora kellene hozzá :D )

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2016-02-24 12:30

Szia!
Az szerintem tökéletes méret, az enyém kb 15*30-as volt, illetve most is olyan van itthon. Ha megcsinálod és a nagyon édeset nem szeretitek, érdemes a cukor mennyiségét csökkenteni. A recept az első "sütés" után került fel, azóta kevesebb cukorral csinálom.
További szép napot! Scarlett

platinakuka
platinakuka Fri, 2016-02-26 00:50

Köszönöm a választ, ha végre sikerül nekiállnom, megírom az eredményt :)

vritus
vritus Thu, 2015-04-02 15:39

Szia. Szeretném elkészíteni a receptedet, de nem tudom, hogy a cukor-tojásos keveréket hogyan lehet forralni? Milyen állagú lesz a forralás eredményeképp? Nincs tapasztalatom, de elsőre úgy tűnik számomra, hogy a tojás összeáll egy cukros tojásrántottává. Nem hiányzik hozzá egy kis tej? Nem gőz felett kell vele dolgozni?
Válaszodat várom és köszönöm.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2015-04-02 18:33

Szia!
Én egy fém tálban melegítettem-forraltam a cukros tojást, nem rántotta lesz, hanem egy sűrű karamell krém, vízgőz felett is besűrűsödne, de nem lenne (vagy csak órákkal később) karamell íze.
Remélem, tudtam segíteni! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Üdv: Scarlett

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2015-03-26 20:43

Köszönöm! Nekem is tetszenek a kakaós-kókuszos golyók. Szavaztam :)
Kellemes ünnepi készülődést, és kellemes ünnepeket kívánok!
Scarlett

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2015-03-26 16:32

Köszönöm, ez igazán megtisztelő! Remélem, sok nosalty szakács és látogató asztalára kerülhet ez a gyorsan elkészíthető édesség!
Kellemes Ünnepeket kívánok!
Scarlett

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2015-03-10 20:57

Ezt a receptet ismerem és valóban finom is...azzal a változattal,hogy összesen 10 dkg cukorral készítem és még így is édes....kb. 30 éve "örököltem" Édesanyámtól.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2015-03-11 16:24

Szia!
Igen, valóban kicsit édes volt, de az eredeti recepten nem változtattam, legközelebb én is kevesebb cukorral fogom elkészíteni. Bizony, bizony egyre jobban azokat a régi "örökölt" receptet követem én is, és nem a modern ételfesték-bomba sütiket...
Szép napot! Scarlett

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2015-03-11 16:26

Szia! Szégyellem magam, de nem vettem észre a hozzászólásodat :(
Örülök, h tetszik a recept, remélem a közelgő Húsvét alkalmából Te is elkészíted!
Szép napot, és kellemes ünnepeket!
Scarlett

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2015-03-16 23:06

Kedves scarlett69!
A versenyt nézegettem és újra a receptedre akadtam és megint megcsodáltam! Bizony elkészítem, jön haza a fiam,aki távolban él, szereti az édességet, főleg ,amit én készítek. Szavazatom a tiéd!
Üdvözlettel,Helena

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2015-04-06 14:12

Elkészítettem,de én is csökkentettem a cukor adagot, nagyon finom lett!
Csak ajánlani tudom,ezt a receptet!
Köszönet érte!
Üdvözlettel,Helena

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2015-04-07 17:36

Szia!
Igen, én is túl édesnek találtam, de elsőre nem változtattam az eredeti recepten, de fele mennyiségű cukorral is tökéletesen működik a recept.
Örülök, h kipróbáltad, és köszönöm a visszajelzést!
Szép napot!
Scarlett

1491
ostyalap 4 db
cukor 40 dkg
tojás 4 db
vaj 30 dkg
méz 2 dl
dió 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek