Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes krémes Tésztásfül konyhájából

Mézes krémes Tésztásfül konyhájából
Mézes krémes Tésztásfül konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom régi receptkönyvében találtam. Még a segítségére számítottam.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Ünnepnapokra dekoratív, finom! Születésnap, ballagás, vasárnap.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat (a rumaroma + 0,5 dl víz kivételével) összekeverjük, és meggyúrjuk, annyi tejet teszünk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. 5 részre osztjuk, kis cipókat készítünk. A cipókat a lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú téglalap formára nyújtjuk.
  3. A tésztákat a megfordított tepsire terítjük, amire már oda készítettük a sütőpapírt. 190 fokos sütőben megsütjük a tésztákat (5 lap). 10 perc laponként. Vigyázzunk, hamar sül, ne égessük oda!
  4. A lapokat a vízzel hígított rumaromával megkenjük.
  5. Az első lapot a krémmel töltjük, a második rá, azt baracklekvárral megkenjük, a harmadik lapot ismét a baracklekvárral kenjük, a negyedik lapot megint krémmel, az ötödik lappal zárjuk.
  6. A tetejét lekenjük a krémmel vékonyan, darált dióval megszórjuk. (A krémet három részre osszuk el, de a tetejét megkenni már kevesebb kel.)
  7. A süteményt csak másnap vágjuk fel, addig megpuhulnak a lapok benne.

Krém

  1. A tejet felforraljuk, a grízt megfőzzük. Folyamatosan kevergetve, ne legyen csomós! Megvárjuk, amíg kihűl, azután hozzáadjuk a porcukrot és a vajat, és kézi mixerrel habosra keverjük.
  2. Sárgabaracklekvárral a második, valamint a harmadik lapot kenjük meg.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x40x2 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 163
elküldve: 3
receptkönyvben: 168
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi mézes krémes, mézes sütemény krémes töltelékkel, mézes lapok grízes krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sat, 2014-03-22 18:51

Szia
Örülök , ha elkészíted , akkor el is döntheted , miután beleharaptál! Remélem ízleni fog! :) Köszönöm , hogy ellátogattál a receptekhez.
Üdvözöllek , gyere máskor is! Tésztásfül, Molnár Ellák

907
finomliszt 50 dkg
porcukor 15 dkg
vaj 6 dkg
méz 2 ek
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 teáskanál
tej 1 dl
rumaroma 10 ml
víz 0.5 dl
tej 5 dl
gluténmentes gríz 7 evőkanál
porcukor 20 dkg
vaj 15 dkg
dió 5 dkg
sárgabaracklekvár 50 dkg