r
Nosalty Logó

Mézes krémes Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes krémes Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 907 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 294 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 907 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1209.6 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 7242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat (a rumaroma + 0,5 dl víz kivételével) összekeverjük, és meggyúrjuk, annyi tejet teszünk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. 5 részre osztjuk, kis cipókat készítünk. A cipókat a lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú téglalap formára nyújtjuk.
  3. A tésztákat a megfordított tepsire terítjük, amire már oda készítettük a sütőpapírt. 190 fokos sütőben megsütjük a tésztákat (5 lap). 10 perc laponként. Vigyázzunk, hamar sül, ne égessük oda!
  4. A lapokat a vízzel hígított rumaromával megkenjük.
  5. Az első lapot a krémmel töltjük, a második rá, azt baracklekvárral megkenjük, a harmadik lapot ismét a baracklekvárral kenjük, a negyedik lapot megint krémmel, az ötödik lappal zárjuk.
  6. A tetejét lekenjük a krémmel vékonyan, darált dióval megszórjuk. (A krémet három részre osszuk el, de a tetejét megkenni már kevesebb kel.)
  7. A süteményt csak másnap vágjuk fel, addig megpuhulnak a lapok benne.

Krém

  1. A tejet felforraljuk, a grízt megfőzzük. Folyamatosan kevergetve, ne legyen csomós! Megvárjuk, amíg kihűl, azután hozzáadjuk a porcukrot és a vajat, és kézi mixerrel habosra keverjük.
  2. Sárgabaracklekvárral a második, valamint a harmadik lapot kenjük meg.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40x2
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8294
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Ajánló

Ünnepnapokra dekoratív, finom! Születésnap, ballagás, vasárnap.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom régi receptkönyvében találtam. Még a segítségére számítottam.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek