r
Nosalty Logó

Mézes fokhagymával bélelt csirkecomb

bridge
Mézes fokhagymával bélelt csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A mártáshoz

806
Kalória
24.5g
Fehérje
67g
Szénhidrát
51.6g
Zsír
337g
Víz
201.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
52.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 3223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    268 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 3223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Először egy kis tálba összekeverjük a2 ek mézetés az összezúzott fokhagymát.
  2. Egy másik kis tálba az 5 dkg vajat keverjük össze a fűszersóval.
  3. A csirkecombok bőrétfellazítjuk, és egy kis kanál segítségével alá töltünk a mézes fokhagymából úgy, hogy mindenhova jusson.
  4. Majd a fűszervajjal jól bekenjük mindenhol körbe a combokat. Végül jénaiba tesszük őket, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük a fürtről (díszítéshez érdemes egy-két szemet meghagyni). Forró vízzel leforrázzuk és fél percig állni hagyjuk benne. Ezután a szemekről a héjat könnyedén lehámozzuk, majd félbevágva a magjait is kiszedjük.
  6. Egy edénybe a vajat felhevítjük, és gyorsan kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Pár perc kevergetés után felöntjük apránként a vízzel, és csomómentesen elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a kimagozott, héjatlan szőlőt, majd a fél citrom levét és a reszelt citrom héjat, majd a legvégén a mézet. Sűrűn kevergetve addig pároljuk, amíg a szőlőszemek szét nem esnek.
  8. Közben a combokat a hűtőből kivesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kb 30 perc elteltével megforgatjuk, így minden oldala ropogósra sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szerettem volna valamivel feldobni az unalmas csirkecombokat, ezért gondoltam máshogy fűszerezem, mint ahogy szoktam. Aztán rájöttem, hogy ehhez pont illene valami pikáns szósz. Így kitaláltam, hogy készítek hozzá szőlőmártást. Még soha nem csináltam ilyet ezelőtt, de annyira jól sikerült, hogy magam is meglepődtem, mennyire harmonikus lett az íze. Ezt a mártást biztos, hogy még sok ételhez elfogom készíteni!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek