Mézes fokhagymával bélelt csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
bridge
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirkecomb278 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0 kcal
-
13g méz38 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
A mártáshoz
Összesen
806
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
A mártáshoz
Összesen
3223
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
40.8g csirkecomb45 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
0 kcal
-
2g méz6 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
A mártáshoz
Összesen
130
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 337 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
806
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98 g
Zsír
-
Összesen 206.6 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 806 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2137.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1101 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1348.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1201 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 1152 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 613 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1177 micro
Összesen
3223
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
1 kg csirkecomb
-
5 dkg vaj
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 ek méz
-
7 gerezd fokhagyma
A mártáshoz
-
10 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 ek méz
-
1.5 dl víz
Elkészítés
A csirkéhez
- Először egy kis tálba összekeverjük a2 ek mézetés az összezúzott fokhagymát.
- Egy másik kis tálba az 5 dkg vajat keverjük össze a fűszersóval.
- A csirkecombok bőrétfellazítjuk, és egy kis kanál segítségével alá töltünk a mézes fokhagymából úgy, hogy mindenhova jusson.
- Majd a fűszervajjal jól bekenjük mindenhol körbe a combokat. Végül jénaiba tesszük őket, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
- A mártáshoz a szőlőt leszemezzük a fürtről (díszítéshez érdemes egy-két szemet meghagyni). Forró vízzel leforrázzuk és fél percig állni hagyjuk benne. Ezután a szemekről a héjat könnyedén lehámozzuk, majd félbevágva a magjait is kiszedjük.
- Egy edénybe a vajat felhevítjük, és gyorsan kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Pár perc kevergetés után felöntjük apránként a vízzel, és csomómentesen elkeverjük.
- Hozzáadjuk a kimagozott, héjatlan szőlőt, majd a fél citrom levét és a reszelt citrom héjat, majd a legvégén a mézet. Sűrűn kevergetve addig pároljuk, amíg a szőlőszemek szét nem esnek.
- Közben a combokat a hűtőből kivesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kb 30 perc elteltével megforgatjuk, így minden oldala ropogósra sül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9154
- Feltöltés dátuma: 2012. október 19.
Ajánló
Burgonyakrokett illik hozzá leginkább.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bridge
24 recept
Szerettem volna valamivel feldobni az unalmas csirkecombokat, ezért gondoltam máshogy fűszerezem, mint ahogy szoktam. Aztán rájöttem, hogy ehhez pont illene valami pikáns szósz. Így kitaláltam, hogy készítek hozzá szőlőmártást. Még soha nem csináltam ilyet ezelőtt, de annyira jól sikerült, hogy magam is meglepődtem, mennyire harmonikus lett az íze. Ezt a mártást biztos, hogy még sok ételhez elfogom készíteni!