Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-fokhagymás csirke Gabystól

Mézes-fokhagymás csirke Gabystól
Mézes-fokhagymás csirke Gabystól
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemes, amolyan "kínais" étel. Gyerekeknek is adható, mert az alkohol elpárolog belőle, az íze sem érződik, csak omlósabb lesz a hús tőle...

hozzávalók / 4 adag

páclé

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a páclét a hozzávalókból (a fokhagymát nyomjuk bele).
  2. Az egész csirkecombokat vágjuk ketté, mossuk meg, csontozzuk ki, és tegyük bele a páclébe. Minimum 1 éjszakát érleljük benne.  
  3. Tepsit béleljük ki alufóliával, tegyük bele a combokat, öntsünk rá pácléből (sülés során ha kell, pótoljuk) néha megforgatva süssük készre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 198
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt csirke, sült csirkecomb fűszeres pácban, fűszeres csirkesült

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-08-27 08:53

Gabcus, ez nagyon fincsi lehetett!!! Jöhetne most, vacsi előtt! Ügyes reci!
A fotókról: az enyémek legtöbbször sötétebben jönnek ki...valahogy vesztenek a fényükből...

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-08-27 13:56

Fincsi is volt, (míg volt..) Ez elsőre úgy nézett ki, mintha sületlen lett volna, a kínais meg vakított. Kicseréltem mindkettőt az eredetire. Eddig nem volt problémám, mióta az új receptfeltevős van, azóta vannak gondjaim. És nem csak a képekkel. Jeleztük Petra felé a gondot, van ami már megoldódott, remélem ezt is sikerül. Pusszancs G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-08-24 21:58

Már jó ideje tapasztalom, hogy megváltoznak a színek és valahogy szétesik a kép. A múltkor Tormával kibeszéltük ezt a dolgot. Nem tudom miért változtatják meg előnytelenül a képeket. Talán jó lenne reklamálni. Szia: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-08-25 12:24

"Reklamáltam" Petránál. Olvasd el, ha gondolod erősíts meg, írd le Te is a véleményedet. Puszim:) G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-08-24 18:13

Végre újra itt vagy! Ez a recept is jöhet. Minden finom ami benne van. Szeretjük a csirkét minden formában. Szép hétvégét. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-08-24 19:50

De aranyos vagy:)) Szerintünk is nagyon finom, bár a kép valahogy megváltozott....Amit feltettem pirosas-barnás volt a szójától itt meg olyan mintha sületlen lenne. Napokban jelenik meg egy kínais kajám is, teljesen természetellenes lett a kép. Te is tapasztaltod a kép minőségi változását vagy csak én?????? Szép estét:) Gabi

478
fokhagyma 4 gerezd
méz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 1.5 dl
szójaszósz 50 ml
olívaolaj 50 ml
citrom 1 db
kakukkfű 1 ek
csirkecomb 4 db