Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-diós tekercs

Mézes-diós tekercs
Mézes-diós tekercs
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén anyukám régi receptjei közül...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, 3-4 mm vastagságú lapokká nyújtjuk. Szilvalekvárral megkenjük, durvára vágott dióval megszórjuk, és feltekerjük.
  2. A rudakat sütőpapíros tepsibe fektetjük - hagyjunk köztük kis helyet, mert valamelyest nőni fognak - tojással megkenjük, és közepes lángon sütjük, míg szép pirosak lesznek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 385
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes-diós tekercs, mézes-diós-szilvalekváros tekercs, mézes tekercs lekvárral és dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
1 késhegynyi
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 dkg
méz 16 dkg
tojás 2 db
mangalica zsír 6 dkg
margarin 6 dkg
szilvalekvár 30 dkg
dió 20 dkg